Георги Икономов присъства на откриването на републикански път Садово – Гоце Делчев

Кметът на община Банско Георги Икономов присъства на откриването на републикански път II-19 Садово – Гоце Делчев. Официалната делегация по освещаването на 110 км рехабилитиран участък бе водена лично от министър-председателя Бойко Борисов, придружен от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, ръководителя на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов.

По време на освещаването Борисов даде заявка за съдействие от страна на правителството за изграждането на газопровод от Симитли към общините Банско и Разлог. След неговото изграждане потреблението на газ за битови нужди в планинския курорт ще се увеличи значително, което ще доведе до спиране образуването на смог над града през зимния отоплителен сезон и подобряване на екологичния климат.

Стана ясно също, ще магистрала „Струма“ ще преминава по трасе, западно от Симитли и допълнително ще скъси времето, необходимо за стигане до курорта. Така, заедно с предстоящата рехабилитация на пътния участък Банско – с. Баня, всички потстъпи към Банско ще бъдат изцяло обновени.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене