Децата от с. Първомай триумфират в „Арена Армеец”

Децата от ДДЛРГ „Петър Димитров” – с .Първомай станаха комплексен първенец в 24-то издание на коледния турнир „Спортът достъпен за всички деца”, който се проведе в зала „Арена Армеец” в София. В надпреварите по 6 вида спорт – лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3х3, таекуон-до и минифутбол, се включиха близо 500 малки и по-големи малчугани от 32 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип. Големият победител в турнира се оказа отборът на дома в Първомай. За първи път в края на турнира бяха отличени и най-изявените, възпитаници на различните домове в страната, сред тях Божидар Петков /Първомай/.

Първомайци доминираха в бадминтона. При момичетата 16-18 г. състезателките на Красимир Петревски не допуснаха друг до подиума за награждаване. Шампион стана Калина Папудова, следвана от съотборничките си Даниела Стоянова и Даниела Златкова. В баскетбола 3х3 момичетата от ДДЛРГ „П. Димитров” отново са първи, момчетата завършиха втори.

„Нашите възпитаници са комплексни победители на база сумарните резултати от състезанията през годината и финалната проява в „Арена Армеец“, поясни преподавателят Кр. Петревски, който подготвя състезателите и ги предвожда в шампионските им походи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене