Жекова: „Щастлива съм да донеса златото вкъщи“

75978-snqg3

Новата световна студентска шампионка в бордъркроса не скри радостта си от победата в Гранада (Исп), предаде „Стандарт”. Веднага след като й бе връчен златният медал, Сани изрази надежда това отличие да допринесе за развитието на бъдещите ни шампиони и на университетския спорт генерално.

Ето какво сподели Жекова във Facebook страницата си Alexandra Jekova Pro Snowboarder: „След дълъг ден и оспорвана битка съм щастлива да донеса златото вкъщи :). Искрено се надявам, че този успех ще допринесе за развитието на бъдещите ни шампиони и на университетският спорт генерално! Благодаря на екипът на БФСки и на преподавателите, и ръководството на Национална Спортна Академия „Васил Левски“. Благодаря на всички хора, които са с нас!“.

Веднага след като Александра Жекова спечели златния медал в бордъркроса от Световните студентски игри в Сиера Невада, нейният баща и треньор Виктор Жеков сподели специално за aus.bg следното:

„Перфектно проведено състезание от Сани. През цялото време контролираше събитията и взе максимума от трасето. Беше разпределила добре силите си, тактически също подходи по най-добрия начин във всеки отделен старт. Не допусна изненади и категорично бе най-добрата на Универсиадата. Радвам се, че изнервената обстановка покрай отложените стартове не и се отрази и тя успя да вземе максимума в едно много съкратено и необичайно като формат състезание, в което квалификациите и директните елиминации бяха в рамките на няколко часа. Сега се прибираме в София и после продължаваме със стартовете за Световната купа, които тази зима са пообъркани от многото отлагания в началото на сезона поради лошо време или липса на сняг“.

Сани и Виктор Жеков се прибират в София на 7 февруари с полет през Мюнхен, който се очаква да кацне на Аерогара София, Терминал 2 в 22.30 ч.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене