Общинските съветници в Благоевград гласуват заплатите си този петък

41 точки ще разгледат местните парламентаристи на редовната сесия на ОбС

Общинските съветници от Благоевград ще разгледат 41 точки на сесията си в петък. Сред предложенията, които ще бъдат обсъждани е това за попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет Благоевград. Местните парламентаристи ще дискутират и гласуват и размера на възнагражденията си.

На първо четене ще се обсъди и наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред на Община Благоевград. Съветниците се очаква и окончателно да гласуват правилата за реда за ползване, стопанисване и управление на стадион „Христо Ботев”.

На сесията в петък ОбС Благоевград ще разгледа и гласува и искането на директора на СОУИЧЕ „Св. Климент Орхидски“ Катерина Марчева за предоставяне за безвъзмездно управление на част от общински имот за нуждите на училището.

Съветниците ще гласуват и предложение за предоставяне на земи от Общинския фонд на безимотни и малоимотни лица през 2016 година.

Освен това общинските съветници ще дадат съгласие за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на общината, ще бъдат направени и промени в Подробния устройствен план, отново по молби на граждани.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене