Благоевград се включва в кампания „16 дни срещу домашното насилие“

БЛАГОЕВГРАД СЕ ВКЛЮЧВА АКТИВНО В МЕЖДУНАРОДНАТА КАМПАНИЯ „16 ДНИ СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ” – 25 НОЕМВРИ – 10 ДЕКЕМВРИ”

СДРУЖЕНИЕ ”ЗНАНИЕ, УСПЕХ, ПРОМЯНА ” от десет години работи по темата домашно насилие. Има Център в помощ на жертви на домашно насилие в община Дупница и в община Благоевград. Предлага безплатни психологически и юридически консултации за клиентите на Центъра. Има възможност за завеждане на дела по Закона за защита от домашно насилие, както и за настаняване на хора преживели домашно насилие в Кризисни центрове в страната.
ne_Na-NasiletoВ момента се работи по проект „Повишаване на ефективността на институции и организации в работата по превенция и защита от домашно насилие в област Благоевград”, който е финансиран от Министерство на правосъдието на Рeпублика България. Във връзка с изпълнението на дейностите по този проект и във връзка с международната кампания «16 дни срещу домашното насилие», се провежда  Конференция «Не на насилието».
Police
Целта на конференцията е да се покаже, че домашното насилие не е семеен проблем, а нарушаване на правата на човека, да разберат повече хора за негативните последици от домашното насилие върху индивида, особено върху децата, които последици често остават за цял живот, каква защита предлага ЗЗДН, къде и как може да се търси помощ.
Топ Преса бе единствената медия уважила конференцията, срещу домашното насилие организирана днес в Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене