Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“ : В Кремиковци отново се строи незаконно!!! Властта негласно стои зад ромите в Кремиковци и техните незаконни къщи! Това няма да ни спре!

13962707_294368820919233_2961806705162594634_n

Снимка : Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“

„Какво става в Гърмен?“ Някой би попитал, а друг може би ще отговори – „Абе, за*би, нищо не става…“
Всеки има мнение разбира се, но да видим става ли нещо или не:
1. По въпроса с незаконното циганско гето „Кремиковци“:
– повече от година след нападението на циганите, последвалите протести, засилено присъствие на полиция и жандармерия през лятото на 2015, огромната част от обявените за събаряне сгради си стоят непокътнати, а дори изникват и нови – нещо което може да учуди само най-отявлен кон с капаци. Скорошна снимка на такива „сгради“ може да видите към материала. На подадените сигнали до общината реакция няма.
Циганите, които отначало се бяха спотаили, временно притихвайки в гетото си, бързо разбраха, че властите в тази невъзможна държава негласно ги подкрепят и възстановиха „обичаите“ си да шетат из общината, а и другите съседни и да „берат“ каквото им е необходимо.

2. Как гласно или не държавните и общински власти действаха през това време:
– като продължават да не спазват решенията на министерски съвет от юли 2015г. за премахване на всички незаконни постройки и временно настаняване на останалите без покрив цигани (ако и колкото такива има)
– като решиха по неясен и скрит начин, че решението на проблема с гетото е да се узакони положението, чрез внасяне на предложение за изработване на ПУП „за нуждите на населението“ във въпросната местност – земеделска земя, с частни собственици, реституционни претенции и пр. чието мнение община Гърмен не желае да зачете.
– като общински съвет Гърмен отхвърли законно внесената подписка за местен референдум от жителите на с. Марчево по въпроса да се променя ли предназначението на земята върху която са се настанили незаконно циганите. Коментари на общински съветници от рода на „няма закон, който да ми каже как да гласувам“, „ние за какво сме тук, как така някои ще решава вместо нас“ и пр. показват с каква фрапираща неграмотност и арогантност се управлява община Гърмен.
– като продължават да се третират по неравностоен начин законните жители на общината, и циганите придошли в „обетованото“ ключово място в община, научавайки от събратята си че там могат да правят каквото си искат, защото им е обещано предизборно, следизборно и просто ей така, че никой няма да ги закача.

3. По въпроса какво прави Сдружението по тези проблеми:
– внесени са подробни сигнали и жалби както до общината, така и до Прокуратурата за незаконни действия или бездействие от страна на компетентните органи за разследване на адресни регистрации, продължаващи незаконни строежи и липса на изпълнение на издадени заповеди за премахване на незаконни постройки.
За съжаление, разследването е бавно и може да продължи с години.
Очевидно е, че без сериозен обществен натиск никоя институция не приоритизира прилагането на законите, търсят се възможности за отлагане, снишаване, скриване на главата в торбата и всякакви други, но не и компетентни правни действия на държавни и общински власти.
Затова в Сдружението подготвяме възможните законни мерки срещу неработещата в интерес на жителите общинска администрация, които да отърсят самозабравилите се „избранници“, от блаженната безотговорност, чувство на безнаказаност и беззаконие. Тези които си мислят, че са им гарантирани 4 години за лични далавери или търкане на столовете в общината срещу парите на хората, които сами си гласуват за заплати, разходи и др. както им е нужно – нека разберат, че така както са избрани или назначени, така могат да се окажат в небитието. Вече сме видяли бивши „богоизбрани“ да гледат като гърмяни зайци невъзприемайки какво се е случило.
Септември месец е на прага, и така както миналата година жителите на общината прекратиха протестите на 1-и септември, така тази година всичко може да започне отново, но още по-точно адресирано и в никакъв случай приятно за онези които стоят със скръстени ръце или се крият зад измислени права и организации.

А на циганите обитаващи незаконното гето и шетащи отново насам-натам, посягайки на труда на останалите, посягайки на органите на реда и не проявяващи капчица желание да живеят с нормите на обществото, ще кажем в очите – нямате място сред нас! Ставайте хора, или се изнасяйте! Дори ще ви помогнем!

Така че – дали се случва нещо в Гърмен или не – да случва се, и ще се случва за съжаление на тези които се надяват нещата да си отшумят ей така си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене