Кметът Камбитов: Община Благоевград приключва годината без задължения

Община Благоевград приключва годината без задължения. Това каза тази сутрин по Радио „Фокус“ кметът на Благоевград Атанас Камбитов във връзка с призива на премиера Бойко Борисов за вдигане на местните данъци и такси. Градоначалникът допълни, че Благоевград се справя успешно със събирането на данъци и такси.

„Премиерът имаше предвид общините, които имат задължения, да вдигнат приходите си и да не търсят финансова помощ от държавния бюджет. Община Благоевград не попада в тази група, защото е без задължения. Общината е с преходен остатък, с едни от най-ниските данъци и със събираемост 99%. Тъй като събираме и просрочените задължения на места събираемостта е 100%“, каза още Атанас Камбитов. Той допълни, че само при необходимост може да се търси помощ от държавния бюджет, но за общини като Благоевград, които имат имат добра събираемост, това няма да се наложи.

 

„В Община Благоевград всички европейски проекти са завършени и разплатени в срок и е една от малкото общини в страната без финансови корекции по проектите. Основен фокус в момента е санирането на многофамилните жилищни сгради. Работи се активно и по новия програмен период“, каза още Камбитов.

 

Той уточни, че 44 млн. лв. са заложени в проекти и през март и април следващата година ще започне тяхната реализацията.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене