„Пирин” зарадва изстрадалите си фенове

Отборът на „Пирин” (Гоце Делчев) завърши впечатляващо есенния дял на първенството, побеждавайки с 6:0 „Германея” (Сепарева баня). Разгромът зарад­ва изстрадалите фено­ве с най-големия успех на отбора през първия полусезон. Домакините показаха различно лице и дадоха надеж­да за добро бъдеще на тима, изпускайки да изпратят съперника с още по-внушителен резултат, а хеттрик ре­ализира Смаил Кребо­лиев.

Това бе вторият ус­пех на селекцията на неврокопчани под ръ­ководството на стар­ши треньора Димитър Крушовски,  който не скри задоволството си: „Благодаря и поздравявам момчетата за това, което постигнаха и до­брия завършек на полусезона. Преди мача им казах, че последно­то нещо, което се пра­ви се помни най-дълго, просто трябваше да играят и да се забавля­ват, нищо повече. Те подходиха с уважение към съперника и по­стигнаха тази победа. Мисля, че резултатът е справедлив и дойде по категоричен начин.”

Колегата му Николай Николов-Чезето също призна, че поражени­ето на неговия отбор е заслужено: „Поздра­вявам отбора на дома­кините, които се пред­ставиха впечатляващо, независимо от младите футболисти,които пре­обладаваха в състава. Явно се бяха потрудили за този двубой. Не смя­там, че е имало подце­няване от наша страна, макар че преди почти месец победихме тук в Гоце Делчев. Ние не сме отбор, който може да си позволи подобен лукс. Може би оказа влияние мачът срещу „Септември” в сряда. Физически рухнахме още в края на първата част и това бе използ­вано по най-добрия начин от „Пирин”, ко­ментира старшията на „Германея”.

Домакините още в 4-та мин. поведоха с гол на Смаил Кребо­лиев, който засече центриране от ъглов удар на Румен Лапантов. Ибрахим Алим може­ше да удвои на праз­на врата в 11-та мин., а бившият играч на гоцеделчевци Антон Магурев затрудни максимално вратаря Ни­колай Шоколарев в от­ветната атака. В 25-та мин. Румен Лапантов центрира в наказател­ното поле, където Сма­ил Креболиев отново бе над всички и удвои резултата. Нова добра проява на стража на не­врокопчани не позволи на Янко Ковачев да на­мали резултата в 31-та мин., а 4 мин. след това преднината на зелено-белите южняци стана класическа след нова асистенция    на   Румен Лапантов, като Даниел Гогов отбеляза. Малко след това Даниел Гогов можеше да отбележи пак, но Евгени Спасов успя да избие с една ръка.

Минута след подно­вяване на играта Сма­ил Креболиев пропус­на сам срещу вратаря, а Златко Богоев не успя да върне едно попаде­ние в 51-та, когато от­ново Николай Шоколарев бе безупречен. След него, от 2 метра, пропусна да реализира Радостин Джогански, а упражнението повто­ри игралият много ак­тивно Ибрахим Алим. Именно той нацели гре­дата със  зверски  шут от далеч в 62-та мин., а Смаил Креболиев довкара рикоширалата топка. Нападателят на неврокопчани успя да се реваншира след вто­ри свой пропуск очи в очи със стража на сепаревобанчани. По подобен начин постъ­пи и младият Борислав Шабанов, само минута след появата си в игра в 65-та мин. Радослав Моллов направи 4:0. Ибрахим Алим нацели за трети път гредата в 75-та мин. Петият гол бе дело на Радослав Моллов малко по-къс­но, а секунди преди последния съдийски сигнал Ибрахим Алим се разписа за 6:0.

В-к Хроника

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене