Съюзната организация на САБ при Драматичен театър „Н.Й.Вапцаров”-Благоевград и творците, присъединили се към Колективния трудов договор

Членовете на Съюзната организация на САБ при Драматичен театър „Н.Й.Вапцаров”-Благоевград и творците,присъединили се към Колективния трудов договор организират символична стачка на 03.12.15г. /четвъртък/,от 10:30ч., пред сградата на ДТ- Благоевград.

Повод за  мирният протест е новия бюджет на Република България за 2016 година.

Това е жест на подкрепа към исканията на музейните работници и ви каним да подкрепите искането за преразглеждане и увеличаване на средствата за култура в бюджет 2016г. Също така за пореден път да се припомни, че културата и науката са нашата идентификационна карта в обединена Европа.

ДО

 ДРАМАТИЧНИТЕ, ДРАМАТИЧНО- КУКЛЕНИТЕ

         И КУКЛЕНИТЕ ТЕАТРИ В БЪЛГАРИЯ

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от членовете на Съюзната организация на САБ при Драматичен театър „Н.Й.Вапцаров”-Благоевград и творците,

присъединили се към Колективния трудов договор

 

 

Уважаеми колеги,

От новия бюджет на Република България е видно, че средствата за култура са недостатъчни. Това ще обрече на затваряне или преструктуриране театри, опери, симфонични оркестри, библиотеки, музей и др. Липсата на средства за основни дейности, ще принуди сценичните изкуства да търсят атрактивни начини за печелене на пари, което ще доведе до ниски художествени критерии, ще лиши от мотивация талантливи актьори, режисьори, музиканти, ще обезличи нашето изкуство.

Трябва да спрем това!

Подкрепяме исканията на музейните работници и ви каним да подкрепите искането за преразглеждане и увеличаване на средствата за култура в бюджет 2016г.

Нашият протест, поради естеството на работата ни, ще бъде изразен със символична стачка на 03.12.15г. /четвъртък/,от 10:30ч, пред сградата на ДТ- Благоевград.

Ако сме заедно, гласът ни ще се чуе по- ясно!

И нека не забравяме, че по Конституция, Тя – държавата е длъжна да субсидира и развива културата и науката, които са нашата идентификационна карта в обединена Европа.

 

 

    С уважение,

 

    СО на САБ

ПРИ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „Н.Й.ВАПЦАРОВ”-БЛАГОЕВГРАД

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене