Ученици и учители от Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” – Сандански посетиха Холандия

В периода 17.11-23.11.2015 група от двама учители и шест ученици от Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” – Сандански посетиха град Хееренвеен, Холадния. Посещението беше част от програмата за обмен между Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” – Сандански и Нордвин Колеж – Хееренвеен.

2

Отпътувахме от летище София на 17 ноември  с полет на УИЗ ЕЪР за Дортмунд. Там ни очакваше представител на училището-домакин и с микробус, нает от тях отпътувахме за Хееренвеен.

3

Учениците от България бяха настанени в семейства.

На 18 ноември ни посрещнаха в училището, разгледахме материалната база и класните стаи, след което разгледахме град Хееренвеен. По-късно се проведе съвместно практическо обучение /занятие/ на българските и холандските ученици, по време на което те изработиха аранжировки.

През дните от 19 до 22 ноември бяха включени следните дейности: Посетихме остров Амеланд, където разгледахме местния музей и обиколихме два от градовете на острова с велосипеди. Посетихме стадиона на ФК Хееренвеен, където видяхме терена, фен-зоната, конферентната зала, залите за гости, музея и залата с трофеите. Рзгледахме и ферма за отглеждане на крави. По-късно посетихме търговски център, в който се продаваха цветя, коледни украси и всичко за градината.

Посетихеме и столицата Амстердам. След разходката с корабче по каналите имахме свободно време за разглеждане на забележителности и пазаруване.

На 22 ноември учениците посетиха киното в Хееренвеен, за да гледат 3-D прожекция, а учителите посетиха Грьонинген.

На 23 ноември отпътувахме за летище Айндховен и с полет на УИЗ ЕЪР заминахме за София.

Участници в обмена:

Учители: Христина Гълъбова – помощник-директор; Божидар Харисков – сътрудник по управление на европейски проекти и програми

Ученици: Радослава Митрева, Мартина Григорова, Славина Андонова, Снежана Черкезова, Васил Чонгов, Йордан Ангелов.

 

Снимка 1 – Българската и холандската група

Снимка 2 – По време на учебната практика

Снимка 3 –  Момчетата в ролята на коментатори на стадиона на холанския отбор от висшата лига Хееренвеен.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене