Тризначките Вяра и Надежда изхвърлени от Съдебната палата в Благоевград след див скандал

Екшън в 2 действия – преди обяд: ругатни, закани за уволнение се сипят към инспектор Ат. Уков; след обяд: двете сестри се завръщат и подновяват конфликта, звънят на телефон 112

 

 

 

 

 

 

Луд скандал предизвикаха в Съдебната палата в Благоевград две от тризначките, което наложи извеждането им навън със съдебна охрана. Екшънът се разигра в две части и „събра очите” на служители и граждани. Във вторник преди обяд в деловодството на Районен съд – Благоевград се появили Вяра и Надежда за справка по едно от делата им. Тъй като започнали да се разправят с деловодителката, тя се принудила да извика съдебната охрана. След секунди пристигнал съдебният инспектор Атанас Уков, но гневът на сестрите се изсипал и върху него.

„Когато влязох в деловодството, едната крещеше, а другата беше седнала и разглеждаше делото. Помолих ги да се държат прилично, тъй като се намират в държавна институция. В този момент тази, която беше изправена, не знам дали Надежда или Вяра, защото не ги разпознавам, ми кресна: „Ти знаеш ли коя съм аз? Я си дай документите!”. Аз показах служебната си карта, което изобщо не я респектира. Започна да крещи и да заплашва, че ще ме уволни, че ще се обади на телефон 112 и че ще пусне жалба срещу мен в съда. Казах й, че няма никакъв проблем, защото много като нея са ме „уволнявали“, и отново призовах да спазва реда. Тя обаче започна да ме обижда „цървул”, „боклук“. Сестра й също се намеси, но след като предупредих да стои настрани, се съобрази. Другата обаче продължи да ругае, беше изпаднала в истерия. Пристигнаха и други колеги, които изведоха и двете сестри извън сградата”, разказа пред „Струма“ за конфузната ситуация инспектор Атанас Уков.

По време на конфликта каката на тризначките – Ирена, която работи в деловодството, стояла в кулоарите, засрамена от поведението на сестрите си. Пред колежките си голямата сестра споделила, че била прекратила контактите с тях от 3 години. След като конфликтът бил потушен, инспектор Уков се разпоредил на колегите си при следващото идване на сестрите да им съставят предупредителни протоколи по Закона за МВР. Само след няколко часа двете отново се появили в Съдебната палата. Дежурният на портала съдебен охранител им казал да си дадат личните карти, за да им бъдат съставени предупредителни протоколи. Това провокирало бурна реакция и двете сестри започнали да викат една през друга: „Ти ли ще ни глобяваш бе, боклук? Сега ще се обадим на 112” и действително започнали да звънят на телефон 112 и да се оплакват, че не ги допускат в съда.

Обаждането на телефон 112 бил коронният номер на тризначките от известно време, разказаха запознати. Преди няколко дни го изиграли и в съдебната регистратура, където били на справка и вдигнали кръвното на служителите. Вчера в съда беше забелязана една от тризначките.

Според съдебната охрана това е била Любов, тъй като при влизане в съда е представила личната си карта и е минала през скенера „со кротце, со благо“.

Тризначките зачестиха посещенията си в съда в Благоевград заради трите дела с тяхно участие. Продуцентът на „Биг Брадър” Никола Тупарев съди Вяра, Надежда и Любов за 20 000 лв.,след като го оклеветили в телевизионно предаване, е им „пращал женени мъже и че искал да ги прати като проститутки в Лондон и Монако”. Гражданското дело бе заведено за увреждане по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите, но все още не е стартирало. Причината за забавянето е, че тризначките поискаха служебен адвокат и съдия Таня Маркова изиска справка за доходите, имуществото и въобще за материалното състояние на 30-гдишните благоевградчанки. Искането е одобрено и със защитата ще се заеме Марио Биков. Без адвокат се яви на първото заседание Надежда Станчева, която бе дадена на съд от благоевградския бизнесмен Венцислав Шалявски, заради дълг от 2650 лв. Двамата сключили договор за паричен заем от 2900 лв. с уговорката да бъде върнат в едномесечен срок. На 1 юни Надежда му върнала 250 лв., а 2650 лв. останали непогасени. Припомняме, че за да обезпечи заема си, по искане на В. Шалявски съдът запорира лекия автомобил БМВ на Надежда, което бе оставено на отговорно пазене във 2 РУП – Благоевград, а на 1 октомври бе направен опис от съдия-изпълнител. В съдебна зала Надежда казала, че подписът не е нейният под договора, поради което съдия Деница Урумова е назначила графологична експертиза. Третото дело е срещу Любов Станчева заради непогасен потребителски кредит от 2004 лв. към БНП Париба, взет преди 2 години, приключи без участие на тризначката. Любов не се яви на делото и при размяната на книжата бе изпратила писмен отговор, че това не е вярно, без да конкретизира какво точно има предвид. Съдия Иван Петков я осъди да изплати задължението, като решението може да бъде обжалвано.

www.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене