„Беласица“ ще загуби днес домакинското дерби срещу „Вихрен“, но с колко???

Това се питат феновете на футбола не само в Югозапада, а и в цяла България и броят по някой лев за сигурно поражение в иначе известното дерби на съседите

Дори вече текат залози за резултати за това как ще „полегне“ един от най-добрите отбори – този на „комитите“, срещу санданчани, които берат душа в борбата за оцеляване в Трета лига.

Двата тима определено влизат от различни позиции в този двубой. Петричките футболисти са спокойни, след като са четвърти с 58 точки, докато за отбора на гостите не е така. Те заемат 14-то място с 33 точки, и ако искат да играят и през следващото първенство в югозападната Трета лига, трябва да спечелят оставащите два мача срещу „Беласица“(Петрич) като гости, и „Чавдар“(Етрополе) като домакини.

От тима от града на кестените информацията за договорка, която се тиражира от началото на седмицата, бе опровергана официално от управителя на клуба Георги Петров.

„Това няма как  да стане докато аз съм ръководител на „Беласица“. Излизаме за авторитета и честта на града, и може да се стигне до неприятен резултат само ако бъдем надиграни от страна на санданските футболисти”, коментира клубният шеф.

Старши треньорът на „Вихрен“ Емил Тренков също и дума не дава да се продума по случая и предпочете да се похвали, че наказаният до миналия кръг Стоян Манолски ще заеме мястото си в отбора в съботното дерби. „Няма с какво да ни изненада отборът на „Беласица“. Срещали сме се и в контролни, и в официални мачове, знаем силните и слабите им страни . По време на заниманията през седмицата готвих отбора по схема на игра, с която смятаме да изненадаме неприятно петричкия тим. Само при победа можем да говорим за оставане в групата и през следващото първенство”.

Това от своя страна предизвиква доста прогнози, че играчите на Николай Димитров по съседски и партийно (кметовете и на двата града са от най-голямата парламентарно представена партия), ще се разберат и „Вихрен“ ще бъде крайният победител като по-малко са тези, които подлагат на съмнение това. Дори се говори за евентуалните премии, които ще приберат „комитите“…, за да не играят на пълни обороти!!! Масово вървят залози за точен резултат – 0:1 и 1:2 са най-често спряганите изходи от срещата в полза на санданчани, като има и далеч по смели 1:3, 0:3, та даже 0:5. Това обаче изглежда твърде малко вероятно, тъй като ще бъде прекалено очевадно полягането. 0:1 или 1:2 си е друго – оспорван и много напрегнат мач, но видите ли „ние загубихме, защото подценихме съперника“ или пък „бяхме разсеяни, не успяхме да си реализираме положенията, съперникът бе по-ефективен, успяха да ни излъжат“ ще бъдат обясненията от страна на хората от „Беласица“. Другият не по-малко вероятен и доста истински изглеждащ развой на събитията е хикс – боево реми 0:0 или пък, ако някой се излъже да вкара гол, което е по-вероятно и много по-правдиво изглеждащо, пък и „комитите“ да не загубят е с поне едно попадение, но не да увеличават разликата, а гостите да изравнят, ако пък вкарат още един гол и прогнозата е 1:1 или 2:2.

ДАЛИ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ, НИЕ В ТОП ПРЕСА ЩЕ СЛЕДИМ И СЕ НАДЯВАМЕ ТЕЗИ ПРОГНОЗИ И ИНФОРМАЦИИ ДА НЕ СЕ СБЪДНАТ И МАЧЪТ ДА СЕ ИГРАЕ ИСТИНСКИ, ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕ ЖАЛКО ЗА СПОРТА И ЗА ЧЕСТНОСТТА!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене