След скандала с бития семкар бай Иван Кигъна! Кметът Камбитов разпореди проверка кой е дал разрешение само „Пирин СС“ да продават семки на стадиона

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов разпореди проверка за това кой и как е издал разрешението ултрасите на ОФК „Пирин“ да имат изключителното право да продават семки и минерална вода на територията на стадион „Христо Ботев“, а за всички останали търговци футболното съоръжение да остане затворено.

Бизнесът със семките на стадиона изглежда дребен, но тъй като съоръжението и финансирането на отбора вече става с общински пари, т.е. с обществени средства, гражданите на Благоевград са чувствителни по темата и питат не се ли създава така монополно положение в една търговска дейност.

Както „Струма“ писа, скандалът тръгна от мача на ОФК „Пирин“ със „Славия“, когато продавачът на семки на стадиона бай Иван Кигъна е бил изгонен от „есесовците“ от фенклуб „Пирин СС“, задето продавал семките си на тяхна територия.

Кметът на Благоевград обясни пред „Струма“, че няма лично информация кой е взел решението и дали са спазени всички общински нормативи. Затова е разпоредил проверката и преди да излязат резултатите от нея, не иска да прави прибързан коментар.

Представителят на „Спортни имоти“ Валери Миков обясни, че не е издавал такава заповед, защото не било в неговите правомощия, въпреки че стадионът се стопанисва от общинското звено.

Председателят на ОбС Радослав Тасков също отрече местният парламент да е вземал решение да се предоставят специални права на фенклуба, за да издържат така пътуванията си с отбора, но не видя в това проблем. „По цял свят има такава практика отборът да подпомага фенклуба, за да пътуват на мачове с тях и да им оказват морална подкрепа, защо да не е така и в Благоевград”, каза Тасков и даде за положителен пример „Манчестър Юнайтед“.

По отношение на скандала със семкаря бай Иван Кигъна той изрази категорично несъгласие, че върху човека е било упражнено насилие от ултрасите. „Бях там и видях, че имаше разговор на висок тон, но не и насилие. Просто случаят излишно се преекспонира”, каза председателят на ОбС Р. Тасков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене