ОбС – Благоевград гласува днес новите 4-ма заместници на кмета Камбитов и 10 кметски наместници

Хр. Шопова става зам. кмет по културата, Я. Янков поема строителството, И. Николов – финансите, а З. Кралева – европроектите

Четирима нови заместник-кметове на общината и десет кметски наместници на селата предвижда новата структура на община Благоевград за следващия четиригодишен мандат, която днес предстои да бъде гласувана от ОбС. Пред вестник „Струма“ кметът Атанас Камбитов обяви, че за днешното заседание е дал предложение

заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности да бъде Христина Шопова, защото през предишния му мандат тя се е доказала като изключително активна в областта на културните и хуманитарни дейности в общината. Под нейното ръководство дирекция „Култура“ организира стотици мероприятия.

До последно се чакаше съгласието за заместник-кмет по финансите, което е нова длъжност, да бъде назначен Иво Николов, който от години работи в Общинска администрация като шеф на дирекция „Местни данъци и такси“. Камбитов потвърди вчера, че Николов е приел номинацията.

Заместник-кмет по европейски проекти и програми ще бъде Зорница Кралева, която и в досегашния мандат заемаше тази длъжност. Новото е, че този отдел ще се увеличи от 9 на 13 души, заради огромния обем работа и очакваните проекти за милиони евро, които общината е амбицирана да осъществи през следващите четири години.

Заместник-кмет по сигурност и строителство ще бъде софиянецът Янко Янков. Той е доказан професионалист в сферата на строителството, от години управлява собствена консултантска фирма, занимаваща се с технически надзор. Бил е надзорник на някои от големите обекти, изградени в общината през предишния кметски мандат на Камбитов, такъв е наскоро откритият плувен басейн в двора на Осмо СОУ. Постът на зам. кмет на строителството в общината бе свободен през лятото от Антоанета Робева, която напусна по собствено желание.

„За селските наместници решихме да обявим 10 позиции, колкото са и селата, защото това са държавно делегирани дейности и не тежат на общинския бюджет”, обясни Камбитов. Той уточни още, че промените в структурата ще са до голяма степен плод на вътрешни размествания, а не на нови външни назначения, по този начин общинският бюджет няма да се променя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене