Шофьорът, ударил крава на АМ „Струма”, съди АПИ

Да се удариш в крава на магистралата. Това преживява 35-годишният Борис Коджабашев на новооткритата отсечка на АМ „Струма” Благоевград-Дупница край село Мурсалево. Както E79news писа пътният инцидент стана минути след 01:00 часа на 7 ноември. За щастие, шофьорът, който е бил сам в автомобила, е получил само леки охлузвания и след преглед в Спешен център Дупница е освободен за домашно лечение.

 „Нямах нито време за реакция и по никакъв начин не можех да избегна сблъсъка. Ударих се в кравата, след което се завъртях, ударих се няколко пъти в мантинелите”, разказа накратко Борис. И тогава и сега въпросът му е: Как животното се е озовало на пътя?

„Според мен не е допустимо да се случи такова нещо на скоростна отсечка. Би трябвало всичко да е обезопасено и чак тогава да бъде пуснат един такъв обект”, категоричен е Борис Коджабашев.

Този участък от магистралата бе открит 21 октомври и тогава от АПИ обявиха, че довършителните работи ще продължат, но те няма да застрашават шофьорите. За конкретния инцидент от пътната агенция не смята, че имат вина и отговаря:

„Лот 2 на АМ „Струма” е обезопасен с необходимите мрежи и предпазни огради, които не позволяват излизането на животни на пътното платно. Произшествието е станало при км 346+700. В този участък също има предпазна ограда. На около 200 метра от мястото на инцидента в оградата има обслужваща метална врата, която е открадната от недобросъвестни граждани. Това позволило излизането на животното на платното. На мястото на открадната врата до монтирането на нова временно е поставена предпазна мрежа за обезопасяването на участъка”. 

Това обаче не променя решението на Борис Коджабашев. Той е убеден, че е оцелял по чудо след удара в кравата и е категоричен, че ще съди АПИ. Има и стабилни мотиви – според него в момента на катастрофата предпазните ограждения в този район са били само на хартия.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене