Доброволци от БМЧК–Гоце Делчев стартираха акция за набиране на хранителни продукти за социално слаби деца

Доброволките от БМЧК – Гоце Делчев приемат хранителни продукти за гладуващи деца. Да подрепим инициативата им!

Под мотото „Бъди ЧОВЕК, дари храна, подари усмивка!“ стартира днес в Световния ден на прехраната в Гоце Делчев акция за събиране на трайни хранителни продукти за социално слаби деца.

Инициативата е на доброволци от БМЧК – Гоце Делчев.

„Акцията ни има за цел да събере хранителни продукти за деца в неравностойно положение от нашия град, които не се хранят пълноценно, а някои от тях буквално гладуват. През летния сезон е значително по-лесно да се осиури прехраната на такива гладуващи деца, но с настъпването на зимата техният „гладен“ кошмар, за съжаление, все повече ще се задълбочава. Осъзнавайки, че е недопустимо в днешно време обществото да допусне да има гладуващи деца, решихме да проведем именно тази акция в Световния ден на прехраната и да приканим колкото се може повече добри хора да се включат, за да не допуснем през зимата да има в града деца, които заспиват и се събуждат гладни“, коментираха доброволците от Младежката организация на БЧК в Гоце Делчев.

Инициативата стартира официално днес, като от 14:00 до 18:00 часа младите хора от червенокръстката организация приемаха трайни хранителни продукти и консерви. „Утре акцията ни продължава от 9:00 до 16:00 часа“, сподели за ИНФОМРЕЖА ученичката от НПГ „Димитър Талев“ Гергана Кръстева, която е една от организаторките на благотворителната инициатива.

Пунктът на доброволците от БМЧК – Гоце Делчев се намира до градинката „Фонтана” срещу кафе „Матрицата“.

„Подари усмивка на едно дете! Подари му част от сърцето си! Дай му топла храна, за да може поне една вечер да не заспива гладно!“, е призивът към всички жители на Гоце Делчев, с което младите червенокръстци се надяват благородната им инициатива да бъде приета и подкрепена от много хора.

„Събираме предимно трайни, пакетирани хранителни продукти като ориз, макарони, боб, консерви, сладка, лютеници и други, с които да подсигурим поне веднъж дневно топла хлана и нормална закуска на няколкото издирени от нас социално слаби деца от Гоце Делчев, които наистина имат нужда от помощта на обществото“, коментираха момичетата доброволки от БМЧК – Гоце Делчев, които в продължение на два дни събират продукти и дарения от хора с добри сърца.

Момичетата от БМЧК – Гоце Делчев споделиха още, че имат намерение да превърнат инициативата си в традиция и всяка година на Световния ден на прехраната да организират акции за събиране на хранителни продукти за социално слаби деца.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене