Пълна бъркотия с референдумите на Слави и Марешки в Гоце Делчев

Инициативен комитет от “Шоуто на Слави“ стартира национален ре­ферендум за промяна на политическата система. Събирането на подпи­си започна от началото на миналата седмица и в гр. Гоце Делчев, а до 3 месеца трябва да бъ­дат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 подписа.

Въпросите, които се предлагат за референду­ма са:

  1. Подкрепяте ли на­родните представители да се избират с мажори­тарна избирателна сис­тема с абсолютно мно­зинство в два тура?
  2. Подкрепяте ли броят на народните представи­тели да бъде намален на 120?
  3. Подкрепяте ли въвеждането на задължи­телно гласуване на избо­рите и референдумите?
  4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по елек­тронен път при произ­веждане на изборите и референду­мите?
  5. Под­крепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финанси­ране на по­литически­те партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  6. Подкрепяте ли ди­ректорите на областните дирекции на Министер­ството на вътрешните

работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на въ­трешните работи да се избират с мажоритарна  избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?Слави Трифонов

Официално обявеният адрес, на който би тряб­вало да се събират под­писите в Гоце Делчев, обявен в “Шоуто на Сла­ви”, е ул. Царица Йоан- на 2. Там подобно нещо не се случва. Шатрата за подписка изкара няколко часа в началото на ул. Търговска до паметника на Христо Ботев и изчез­на.

В аптеката Марешки в града, също е пусната подписка за референдум, но въпросите не съвпа­дат с тези от национал­ния референдум, което подвежда част от граж­даните. Там аптекарки- те са особено учтиви и с удоволствие предлагат списъците за подпис.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене