Connect with us

Таблоид

Община Дупница, а не държавата, ще плаща трафопоста на спортната зала

Published

on

106138-sportna-zala-dupnica

В неприятна ситуация изпада кметския екип на Дупница, тъй като ще трябва да разходва непредвидени 170 000 лева от местните данъци и такси, пише zadupnitsa.com. Това стана факт, след като днес местните първенци отново го обърнаха на заяждане, надвикване и политиканстване. Докладната за актуализация на капиталовите разходи не бе приета и общината сега е принудена да връща пари на държавния бюджет и да харчи свои.

Актуализацията в списъка се налагаше заради промяна в Закона за обществените поръчки, под чийто удари попадаха четири обекта за тази година. На микрофон бе обяснено, че това е причината да бъде пренасочена тази сума от тези обекти към други три, сред които е задължителното изграждане на трафопост за спортната зала в размер на 90 000 лв. Така, вместо да бъде осигурено финансирането от държавата, сега това трябва да бъде направено от кметството. Това е най-належащата сума, тъй като ако не бъде финансиран и изграден в следващите седмици трафопостът, то спира и реконструкцията на спортната зала.

E79 News

коментара

Таблоид

Близо 50 000 чуждестранни туристи са посетили Банско през лятото

Published

on

47 605 са туристите от различни държави, които са посетили  Банско в периода от 1-ви юни до 1-ви октомври тази година.

За изминалите четирите месеца – юни, юли, август и септември, най-много туристи българи са тези, които са са гостували в Банско – 43 551. На второ място са румънските туристи – 995.

415 са израелците, които са предпочели да отдъхват в Банско през летния сезон. От Франция гостите са 317, от Германия – 288, от Чехия – 222. За съжаление това лято има отлив на руски граждани и туристи от Великобритания, Северна Македония и Гърция.

От туристическия бранш коментират, че първоначално летния сезон е започнал слабо но постепенно много хора са посетили Банско и са почивали за различен период от време – от уикенд до пет дни и седмица. От юли месец с постепенен ръст на туристите, през август с все така положителна тенденция за ръст продължава. Това се запазва и през септември, когато броят на туристите е почти равен на тези през 2019 година.

Летният сезон е добър, като посещаемост на общия фон на ситуацията цялата страна заради пандемията от коронавирус.

Строги мерки срещу COVID-19 се предвиждат за ски зоната, като е направен добър график и схема за безопасността на скиорите, ще има специални места с дезинфектанти, зони за преминаване около ски съоръженията и др./БНР/

коментара

Continue Reading

Таблоид

Отново опашки за PCR тест пред РЗИ-Благоевград

Published

on

В Благоевград днес отново има опашки пред Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Това се случва, след като беше наложен лимит на направленията за безплатни COVID-тестове, който часове по-късно падна.

Последно лимит на направленията днес няма да има.
„Днес ще издаваме направления на всички, които са дошли“, обеща д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград пред bTV.

pirinsko.com

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ