Акция на ВиК – Петрич в село Първомай, прекъсват водоподаването на десетки семейства

Инкасатори и специалисти на ВиК  -Петрич, оглавявано от Ил. Ушев, започнаха силова акция по прекъсване на водоподаването в най-голямото село на общината Първомай. ВиК бригадата влиза в домовете на длъжници и спира водата им.

Акцията паникьоса хората, които остро възроптаха срещу екстремната мярка, наложена от дружеството. Според новия кмет на селото Стоян Стойчев, акцията е тенденциозна: „Прави ми впечатление, че подобно нещо се случва в село Първомай, защото аз спечелих изборите. Хората предпочетоха на балотажа кандидата на Реформаторския блок пред този на ГЕРБ. Но изборите минаха и томахавките трябва да бъдат заровени в интерес на гражданите.

В Първомай хора, които днес се вият на опашки пред кабинета ми твърдят, че до сега са погасявали задълженията си разсрочено, правени са компромиси, тъй като са социално слаби. Част от тях дори не са получили уведомления, че водата им ще бъде спряна. Не мисля, че не може да се намери решение на проблема, крути са тези мерки.

Има семейства с малки деца, възрастни хора, които не могат без вода, а път нямат възможност на куп да платят натрупаните задължения. Не съм чул в другите села на общината да се процедира така. Ще търся среща с директора на ВиК Ил. Ушев, за да разрешим проблема в името на хората в селото“, каза загрижен новият кмет, бившият шеф на полицията Стоян Стойчев за struma.com.

П. Иванов/
www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене