Бившият началник на полицията в Петрич, кметът на Първомай Стоян Стойчев ще взема 386 лв пенсия за работата си в МВР

Излезе решението за пенсия на бившия началник на РУП. Петрич, Стоян Стойчев. Пенсията, която държавата му е определила за трудовия му стаж е в размер на 386 лв., каза преди минути Стойчев. Въпреки, че не е от най-високите за страната той е доволен. ”Важното е колко години ще я получавам. Да съм жив и здрав да мога дълги години да я получавам„ пожела си бившият №1 на петричката полиция.

Иначе като кмет на най-голямото село в община Петрич Стойчев Първомай изтъкна проблемите му, които са приоритетни за решаването му. Те са от битово–социален характер. Стойчев издаде, че на първо време трябва да се реконструира водопроводната мрежа в селото. Тръбите са остарели, опасни за здравето и са полагани в далечната 1958 година. Има обаче сменени, но те са само малка част от общото трасе.

По думите му, улиците са другата важна част от дейността му, като кмет. На първо време се предвижда да се закърпят дупките по тях за зимния период и едва след приемане на бюджета за догодина да се помисли и цялостната им реконструкция, сподели належащите проблеми, пред които е поставен като кмет бившият началник на петричката полиция.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене