Топ Преса вади покрити истини за тайния бизнес на Бербатов!

Бербо с акции от европейски футболен букмейкър!

 

 

 

Яловата игра на Димитър Бербатов през този сезон го превърна бързо от любимец на феновете на Фулъм, в разочарование за тях. Те го съсипаха от критики след мача със Стоук Сити.

В него лондончани най-после записаха първата си победа на собствен терен този сезон. Това обаче стана след излизането на българина и влизането на Дарън Бент на негово място. Именно бившият английски национал вкара единствения гол в двубоя.

Бесните фенове на „котиджърс” обсъждат представянето на родния нападател, като са кръстили дискусията си „Бербатов е смешник”. Някои от тях изразяват крайни мнения за него.

„Той трябва да носи отговорност за този тим. А вместо това не предлага нищо. Надявам се контузията му да е достатъчно тежка, за да не се появи в следващия ни мач. Направо сме различен отбор без него”, пише авторът на дискусията.

Над 90% от останалите привърженици, изказали мнение, го подкрепят. Те се обединяват около тезата, че след излизането на българина след малко повече от час игра, Фулъм е станал малко по-непредвидим отбор и това е дало резултат с гола на Бент. „Имаме два варианта. Първият от тях е да изчакаме до януари и да помолим собственика за много пари. Тогава купуваме сума ти бързи и интелигентни момчета, които са в пика на кариерата си. Тогава Бербатов ще може да изглежда поне толкова добър, за колкото се мисли. И от сега до януари вадим българина от състава, защото целият отбор не е достатъчно бърз за неговия невероятно брилянтен мозък.

Вторият вариант е да го извадим от състава завинаги. Който и от тези двата се осъществи, аз ще съм щастлив с него”, пише друг от феновете.

Въпреки постоянните критики, мениджърът Мартин Йол вероятно ще продължи да залага на българина. Още повече, че контузията му е лека и няма да го задържи дълго извън терена.

„Бербатов и Бреде Хангеланд получиха леки травми. Мисля, че ще изпуснат не повече от една-две тренировки и ще ги имам на линия за следващия ни мач”, сподели Йол.

„Знам, че всички сте недоволни. Знам, че искате победа. Знам, че и ние се нуждаем от нея. Повярвайте ми, всички искаме едно и също”, заяви в своя защита и Бербатов.

Междувременно, футболистът от Благоевград оглави преди месец първата класация на сп. „Форбс” за български знаменитости. Критериите, по които е направено подреждането са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност – като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи. Според изданието, футболистът бил с най-много последователи във „Фейсбук”, жъне успехи с фондацията си и на терена.

От гледна на бизнес инвестиции, запознати твърдят, че Бербо имал нюх и не би вложил пари в непечеливши начинания.

Наскоро се заговори, че нападателят на Фулъм имал намерение да купи ЦСКА, издадоха приближени до футболната звезда. Стойността на очакваната сделка била общо 12 милиона евро, от които половината ще инвестира лично Бербо, срещу 50% от акциите. Другите 6 милиона щели бъдат дадени анблок от двама родни бизнесмени, чиито имена се пазят в дълбока тайна.

Новината излезе на бял свят, след като от „Титан” обявили, че искат да прехвърлят правата си върху собствеността на „червения” тим срещу сумата от 7 милиона евро. Новият собственик обаче трябва да изплати и текущите задължения на ЦСКА, които са в размер на 5 милиона евро.

С акции в клуба вече се сдоби мениджърът на Митко Емил Данчев. „Не искам да се вдига много шум по въпроса. Смятам,че това е един от малкото правилни начини клубът да се изправи на крака. И не мисля, че си хвърлям парите на вятъра”, заяви Данчев пред медиите.

Запознати издадоха, че Димитър Бербатов проявил интерес и към акции на автомобилния гигант „Мерцедес”. Неотдавна компанията направила едно от най-големите публични предлагания на Уолстрийт на свои акции. В оборот били пуснати ценни книжа за над 10 милиарда евро. По този начин компанията е искала да привлече свеж капитал за своята оздравителна програма. Бербо е проявил интерес към борсовата операция, след като е бил посъветван от свой приближен дилър, работещ на международните пазари. Той му е казал, че инвестицията е много добра и може да му донесе големи дивиденти само за една година.

Има и друга версия, която разказва, че Бербо вече е вложил част от милионите си при, това в един от прогресиращите печеливши бизнеси. А именно букмейкърството. Според наша информация, родната звезда има акции в най-големия европейски букмейкър – Bookmakers-today, които били доста и го правили част от мажоритарните собственици.

Какво ще предприеме Димитър Бербатов, мислейки за двете си малки дъщерички и това, какво ще им завещае, само той си знае… За нас остава да чакаме неговото решение.

Футболистът поиска и конната база в Борисовата градина в София за детска футболна школа. В интернет обаче се появи подписка срещу проекта му.

В края на май той и мениджърът му Емил Данчев представиха в общината проекта си конната база да стане игрище. Данчев обясни, че са оглеждани още няколко терена в столицата, но този е най-подходящ. По думите му, преместването на конната база така или иначе предстои. Хората, работещи там, обаче са категорични, че това е само повод тя да бъде закрита, защото никой няма да инвестира в изграждането на нови съоръжения. Защитниците на конната база поискаха тя да остане на мястото си, а Бербатов да си търси друг терен.

„Въпросът е това въобще база ли е, или манеж и мястото му в Борисовата градина ли е въобще. Реализацията на един подобен проект може да послужи като модел, според който общината предоставя бази на изявени таланти или федерации за развитие на детския спорт. Ако някой поиска да прави конна база, общината също ще му съдейства. Затова столичният общински съвет трябва да намери разумно решение, да прецени къде е мястото на академията и базата и да подкрепи всички, които искат да развиват детския спорт”, казва по този повод Йорданка Фандъкова.

Според нея Димитър Бербатов чрез фондацията си отдавна е доказал по безспорен начин, че помага на талантливи българчета и идеята за футболна академия е продължение на благородната му дейност.

„Какво по-хубаво от това изявени български спортисти да идват и да искат да помагат за развитието на спорта в родината си. Ще се радвам да има и други желаещи да го направят”, добавя кметът на София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене