Красимир Роячки: ГЕРБ изобщо не се притеснява от касиране на изборите – може само да спечелим от това

Срещаме се с Красимир Роячки, един от най-обичаните общински съветници от ПП „ГЕРБ“ Благоевград. Без предварителна уговорка сядаме за интервю в кафенето на Драматичен театър “Н. Вапцаров” в центъра на Благоевград.

1Г-н Роячки как се чувствате?
– Първо искам да благодаря на избирателите, които гласуваха за нас за подкрепата и доверието. ПП „ГЕРБ“ си остава най-голямата група в парламента. Бързам и да изкажа благодарност към кмета. Направихме една подписка инициативен комитет за асфалтирането на ул. ”Георги Попов” намираща се в Пром. Зона Грамада. Тази улица беше много зле, за това му благодаря, че обърна внимание и бяха взети мерки.

Какви бяха вашите усещания и очаквания, преди изборите?
– През всичките години в които аз съм бил общински съветник, телефонът винаги ми е бил включен. И съм водил хора за ръка в общината, за да решаваме проблемите. Това оказва влияние и аз действително съм горд и благодарен за подкрепата. В партията съм втори по гласове мажоритарно. Ангажирам се с проблемите на хората и това си оказа влияние, така получих тяхната подкрепа. Все пак аз мисля, че ГЕРБ можеше още малко.

Ще има ли касиране на изборите?
– Имат претенции относно мажоритарния вот… Ако се касират изборите ще бъде най-добре за ГЕРБ. Не съм свидетел, но си имаше и доста платен вот. Ако има нови избори ГЕРБ само ще спечелят от това. Нашите избиратели пак ще гласуват за нас, те виждат промените. Те очакват още от нас, а ние не спираме да работим. Ние изобщо не се притесняваме от касиране на изборите.

Какъв беше този голям интерес от страна на млади хора устремили се към местната власт? Между тях имаше и доста глуповати мои познати и бях доста учуден, като ги видях по плакатите.
– В интерес на истината действително се наблюдаваше някакъв супер бум на кандидат съветниците. Това е защото водачите на листи на по малките партийки и групи подлъгаха младите. Нали сега е мажоритарен вота и че всеки има шанс да стане общински съветник. И по този начин листите им станаха по големи. По този начин задните работеха за кампанията с надеждата, че ще станат съветници. А какво се получи отново си станаха съветници старите познати личности.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене