Десетки доброволци строят дом за 9-годишната Валя и баща й

Десетки доброволци от цялата страна се обединиха около каузата Валя и баща й Бисер Годев да имат покрив над главите си. Семейството остана без дом, след като пожар погълна къщата им в кочериновското село Боровец. Инцидентът става в началото на година, след като пламъците тръгват от печка на дърва, а само минути по-късно обгръщат и изпепеляват цялата къща.

В продължение на седмица доброволци от цялата страна се включиха в акция по даряването на средства за изграждането на временен дом, дрехи, храни и така мечтаното колело за Валя, която губи своето при огнения ад.

„В неделния ден, въпреки минусовите температури отново доброволци начело с Лео Кадели се включиха в акцията по изграждането на дом за семейството. Помогнаха хора то цялата страна и околията. Кой с багер, друг с материали, само и само детето и баща му да се усмихват отново“, обясниха участници в инициативата.

В момента за Валя и Бисер се изгражда панелен фургон. Основите му са поставени и започна монтажа. Недоизграденият дом представлява панелен фургон със стая, кухня хол, баня и тоалетна. Предвидено е да бъде изграден и навес отпред.

„Едно дете трябва да има покрив над главата си, образование и после всичко останало“, обяснява Лео Кадели.

Колело на Валя за ЧРД

Малкото момиченце има рожден ден днес /24 януари/. Мечтата й беше да има колело, след като губи своето и ето, че желанието й се сбъдва. „Когато посетих Валя я попитах „Това изгоряло колело твое ли беше? А тя отговори – да. Гледах я в очите и й обещах да има ново колело и нов дом. А тя просто ме попита – колелото ще има ли спирачки?“, разказа още Кадели. Така вече Валя има ново розово колело, със спирачки и дом, който се издига пред очите на семейството.

Детенцето живее само с Бисер Годев, след като майката ги изоставя. Мъжът работи неуморно в селото, но няма възможност сам да възстанови дома си или да закупи нов, обясняват и хора от селото. Плътно в помощ на семейството е и кметският наместник на Боровец Велко Христов, както и Община Кочериново. Служители на общинската администрация също работят на място, осигурена е техника, а за всички доброволци е подсигурена храна и подслон. А Валя ще празнува рождения си ден заобиколена от приятели и хора с добри сърца от цялата страна, които й подготвят различни подаръци и изненади за празника.

„Искам да благодаря на всички хора, които помагат за къщата и че ще имаме нов дом с дъщерята“, казва развълнуван Бисер. Той и дъщеря му ще живеят в панеления фургон временно до нанасянето им в нова къща, а след това фургонът ще бъде предоставен за нуждите на друго семейство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене