Близо 30 хиляди дойдоха на Банско Балкан фест 2019

Тази година Банско Балкан фест събра близо 30 хиляди фенове на балканската музика от всички краища на България. Гости от Сърбия, Македония и Гърция дойдоха специално за концертите, които взривиха Югозапада. Две от най-големите звезди на сръбската музика Свѐтлана Величкович – Цеца, и Саша Матич, зарадваха своите фенове с любими хитове. Българските поп фолк прими Ивана и Преслава представиха на публиката най-доброто от репертоара си. По традиция, фестивалът бе открит с песни от невероятния фолклор на Банско, в изпълнение на фолклорна група „Банскалии” и танцова формация „Бански фукли”, а втората вечер на сцената се качиха „Бански старчета” и танцовата формация „Еуфория”.
Кметът Георги Икономов бе поздравен от Ивана, Преслава и Иван Динев – Устата – водещ на фествала, за това, че Банско е град, пълен със събития, и че точно този фестивал се случва тук, в най-добрия и красив български курорт.
На финала на своето участие, Ивана запя „Моя страна, моя България“ и извика на сцената кмета Георги Икономов, за да развеят заедно българско знаме и това взриви публиката. Под аплодисментите на хилядите, Икономов призова всики да обичат България и не скри радостта си от факта, че фестивалът се радва на толкова много фенове.
Кралицата на балканската музика Цеца не излъга очакванията на препълнения от нейни почитатели стадион в Банско и изпълни най-големите си хитове, раздавайки се на сцената.
Красива музика, прекрасни изпълнители – щастлива и многобройна публика – това бе тазгодишното издание на най-големия фестивал за балканска музика в България.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене