Кметът Икономов поднови срещите с директорите на държавните институции на местно ниво

В началото на своя втори мандат, кметът на община Банско Георги Икономов събра ръководителите на публичните институции и фирмите-доставчици на основни услуги, на работна среща. Заедно с Иван Попов – началник на Районното полицейско управление, гл. инспектор Димитър Клечеров – началник на РСПБЗН – Банско, Росен Баненски – директор на ДНП „Пирин“, Иван Герин – директор на Горско стопанство – Места, Благой Кишев- директор на Горско стопанство – Добринище, Венцислав Халев – отговорник за „ЧЕЗ“ в града и Костадин Загорчин – началник на „В и К“ ЕООД за района на Банско и Разлог, бяха обсъдени оперативни въпроси в навечерието на активния туристически сезон за курорта.  Стана ясно, че кампанията за издаване на разрешителни за добив на дърва за огрев на населението, е към своя край, като са предоставени необходимите количества за задоволяване на нуждите от отопление.

Заедно с представители на Полицията и Пожарната, бе набелязана задачата да се провери готовността на техниката за снегопочистване за работа при зимни условия, както и наличието на необходимите количества сол и луга.

Община Банско традиционно подпомага дейността на МВР, като кмета Икономов увери своя колега, че и за този сезон ще бъде подписано споразумение за поемане на разходите на 14 командировани полицаи, в това число румънски и гръцки патрули.

Съвместните проверки в туристическите обекти и в частност нощните клубове, ще продължат и през предстоящия сезон. Представители на администрацията, на полиция, пожарна служба и други, ще следят за спазване на законовите изисквания и документи за развиване на дейността, както и за безопасността на посетителите.

„Имам уверенията на фирмата-изпълнител на проекта ни за „Воден цикъл“ улиците в града да бъдат възстановени и асфалтирани до 5 декември“, заяви Икономов по време на срещата, като сподели твърдите си намерения дейностите по проекта, да не попречат за нормалното протичане на туристическия сезон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене