На събрание на закрити врати Д. Танев без конкуренция преизбран за лидер на ГЕРБ

Димитър Танев

Димитър Танев

Новият депутат Димитър Танев бе преизбран единодушно за председател на общинската структура на партия ГЕРБ в община Петрич. Това стана на отчетно-изборно събрание на герберите, провело се в голямата зала в сграда на Общинската поста председател на Общин­ския съвет, което се очаква да се гласува на следващата сесия. За бъдещ председател вече се тиражират имената на Велко Велев и Димитър Бръчков, и двамата общински съ­ветници от партия ГЕРБ. Вез­ните клонят към Велко Велев, който е секретар на общин­ската структура и председа­тел на групата съветници на ГЕРБ, след като Димитър Та­нев бе избран за депутат.

Димитър Бръчков работи в голяма фармацевтична фир­ма в София, рядко е в Петрич. Той се спряга и за кандидат за кмет от ГЕРБ. За човека на ГЕРБ за шеф на местния пар­ламент се очаква да гласуват и шестимата съветници от партия Българска социалде­мокрация. Така те ще върнат жеста на герберите, които гласуваха за Илиян Ушев от социалдемократите за време­нен шеф на общинска фирма „ВиК“. Ушев обаче още не мо­же да заеме поста, тъй като, както „Струма“ писа, настоя­щият временен управител Ва­сил Божанин обжалва реше­нието на Общинския съвет.

За смяната на Зарков се очаква да гласуват и съветни­ците от групата КУРОП (Ко­ректно управление за разви­тие на община Петрич). В та­зи група са 2-ма от ВМРО-НИЕ и по един от ДПС, РЗС и ЛИДЕР. Като се прибавят и тримата съветници от БСП, се очаква броят на съветниците, които ще гласуват срещу Зар­ков, да е 20-23-ма съветници от общо 33-ма. Големият въп­рос обаче е дали всички тези партии ще постигнат консен­сус за кандидатура за нов председател.

Любопитни са били сре­щите на депутата от ГЕРБ и доскорошен съветник Дими­тър Танев през уикенда. Той е разговарял с председателя на Общинския съвет Георги Зарков, а след това и с пред­седателя на Сдружението на строителите Александър Ва­силев. И двете последовател­ни срещи са били в заведе­нието до офиса на ГЕРБ в Пет­рич, разкриха запознати.

Междувременно вече няколко седмици в южния град се коментира и кратката среща на четири очи между кмета Вельо Илиев и шефа на Сдружението на строителите Александър Васлилев до чер­квата на баба Ванга в мес­тността Рупите.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене