Николина Чакърдъкова сложи зимнината

Тайната на туршията е в маринатата, разкрива своя рецепта певицата

Въпреки че е изключително ангажирана с кон­цертни изяви из цялата страна, Николина Чакърдъкова започна подготовката за голе­мия си концерт на 17 декември в Арена Армеец.

Интересът към концерта е голям, като се има предвид, че миналата година певицата зарадва публиката с невиж­дан до момента в тази зала шоу-спектакъл на български изпълнител. Професионални­те ангажименти не попречиха на Николина да намери време и за домашната зимнина. Пе­вицата е отлична кулинарка и с огромно желание приготвя всевъзможни вкусни изкуше­ния за близки и приятели. В сезона на туршиите тя споде­ля с читателите на „Минаха години” един от многобройни- те варианти за приготвяне на царска туршия.

„Всеки може да използва каквито и колкото зеленчуци иска – камби, карфиол, мор­кови, зелени доматчета, люти чушки, глава целина с листа­та, скилидки чесън, звезден анасон. Тайната на вкусната туршия е в маринатата. Можем да я приготвим, като смесим

вода, сол, оцет, захар, мед и добавим чер пипер на зърна, бахар, дафинов лист, звезден анасон. Пропорциите са спо­ред индивидуалните желания на всеки. След като сме под­редили измитите и нарязани зеленчуци в бурканите, мо­жем да ги залеем с горещата марината. Обръщаме веднага буркана с капачката надолу, за да се вакуумира. Другият вариант е маринатата да е сту­дена, а след като затворим до­бре бурканите и ги обърнем с капачките надолу, ги потапяме

за 6-7 минути в плитък съд в с вряща вода. Потапяме само 4-5 сантиметра от буркана – така капачките се вакуумират, без да се вари целият буркан и зеленчуците остават хрупка­ви”, споделя кулинарни тайни певицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене