Община Благоевград с подарък за Дома за възрастни хора „Св. Мина“ по повод патронния празник

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов изпрати поздравителен адрес до потребителите и работещите в Дом за възрастни хора с деменция „Св. Мина“ в село Падеш по повод патронния празник на социалната институция, който се отбелязва в деня на светеца, покровител на семейството. Той бе връчен от секретаря на Община Благоевград София Янчева. „За мен е чест да Ви поздравя по повод патронния празник на Дома за възрастни хора „Свети Мина“ в село Падеш. Благодаря на работещите хора в тази институция, които са посветили времето си на грижата за тези, които се нуждаят от помощ. Това е една нелека, но високохуманна кауза, която вярвам, че ще продължите и занапред. Много и разнообразни са предизвикателствата на нашето съвремие, но аз вярвам, че всички ние с общи усилия ще съумеем да се справим с тях. Защото материалните липси са преодолими, стремежът към човечност и доброта не може да се замести с нищо. Най-сърдечно Ви поздравявам по случай патронния празник, защото на възрастните хора дължим дълбоко уважение и признателност. На всички Вас желая здраве, спокойни старини и да бъдете заобиколни винаги с обич и внимание“, пише в поздравителния адрес кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Дома за възрастни хора „Св. Мина“-2Секретарят на общината София Янчева пожела на потребителите на социалната услуга да бъдат здрави и да се подкрепят. Тя поднесе и подарък на работещите и живеещи в Дома от името на Общината – микровълнова печка, каквато беше необходима на социалното заведение. По повод празника беше подготвена и музикална програма, в която взеха участие ученици от Център по изкуствата , с ръководители г-жа Стоицова и г-н Кацарски, както и възпитаници на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“. По традиция в Дома бе направен и курбан.

Дома за възрастни хора „Св. Мина“В социалното заведение са настанени 50 потребители, ползващи услугата, предоставена от Община Благоевград . За тях се грижат и над 20 души специализиран персонал, сред които социални работници, психолог, кинезетерапевт, фелдшер и помощен персонал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене