Отстраниха най-бързия на „Планинско Благоевград“ за нередовно гориво, дъждът и Ковид-19 не спряха хилядите фенове на високите скорости

Най-бързият от тренировките в „Планинско Благоевград“ Васко Въжаров /Опел Астра/ от „Грийн Фокс Моторспорт“ бе дисквалифициран за използване на нерегламентирано гориво и участва извън класирането във вчерашния последен V кръг от националния шампионат. Безукорните организатори от АСК „Диамо“ /Бл/ взеха компромисно решение и пуснаха нарушителя по трасето към с. Делвино заради спонсорите. Въжаров се завъртя зрелищно на мокрия асфалт във втория манш, но се отърва без сериозни щети.

Неговия късмет нямаше представителят на домакините Васил Тодоров /Опел Астра/, който се удари в дърво на тренировките в събота и въобще не стартира вчера. Дъждът явно разколеба и Илия Царски /Мицубиши Лансър/, популярният ни пилот от клуб „Автоцар“ и рекордьор на благоевградското трасе /1:56.07 мин./ бе най-близо до В. Въжаров на сухата настилка ден по-рано, ала не се появи за същинската част от атрактивния финал на планинския шампионат.

От проблемите на асовете се възползва Мирослав Ангелов /Шкода Фабиа/ от „Мегаспорт“. Водачът в генералното класиране преди този последен кръг триумфира с общо време 7:00.211 мин., като не даде на преследвачите си да го доближат чувствително в нито един от трите манша. Втори, на малко над 9 секунди от лидера, се нареди Пламен Камбуров /Мицубиши Лансър/ от „ЛВ-Авто рейсинг тим“, а трети е Искрен Веселинов /Хонда Сивик/ от „Дианел рейсинг“, който изостана с близо 27 сек. от най-добрия автомобил в проявата.

От пилотите на „Диамо“ 10-и е Ясен Николов /Хонда Сивик/, Георги Панев /Фолксваген Голф/ завърши 12-и и трети в своя клас НС3, Иван Кожарски /ВАЗ/ – 18-и, а движещият се близо до топ 10 Венцислав Ридарски /Хонда Сивик/ скъса полуоска в третия манш и отпадна.

В тежките условия финишираха 25 от стартиралите 30 майстори на волана, а дъждът и влошаващата се обстановка с Ковид-19 не спряха хилядите фенове, които се стекоха през уикенда да наблюдават състезанието.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене