Новите кметове и общински съветници в Сатовча се заклеха, начело на ОбС отново е Ивайло Моллов

Новите кметове и общински съветници от община Сатовча положиха клетва пред областния управител на Благоевград Бисер Михайлов. Кметът на общината Арбен Мименов също се закле и встъпи в длъжност, като пожела на колегите си управници на населени места и общински съветници ползотворна и отговорна работа в името на обществото и община Сатовча.

Според закона най-възрастният общински съветник Зайра Ибишева председателстваше първото заседание на Общинския съвет.

С тайно гласуване бе избран и председателят на новия Общински съвет, а именно д-р Ивайло Моллов, който ръководеше местния парламент и в предходния мандат.

За председателското място в Общинския съвет в Сатовча бяха предложени двама кандидати – бившият общински кмет, сега тютюнев бос – Байрам Дерменджиев, и д-р Ивайло Моллов.

В оспорваната битка при проведения таен вот за Дерменджиев гласуваха 8 съветници, а Моллов бе подкрепен от 9 народни избраници.

Така само с един глас преднина пред Байрам Дерменджиев за председател на Общинския съвет бе избран отново Ивайло Моллов.

Общинските съветници в Сатовча, както и кметовете по места бяха поздравени от губернатора Бисер Михайлов за полученото доверие от избирателите в общината. Областният управител им пожела успешен мандат и ги призова да не забравят клетвата, която са положили при встъпването в длъжност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене