Най – добри резултати в страната от местните избори, отчете БСП – Гоце Делчев

Най-добрите резултати в цялата страна, отчете председателят на Общинския съвет на БСП в Гоце Делчев Валери Сарандев по време на заседание на партийния съвет на партията в града. Гоце Делчев е общината – отличник на фона на лошите резултати на БСП отчетени в другите общини в България. В резултат на спечелената подкрепа, БСП спечели изключително убедително кметското място още на първи тур и стана първа политическа сила в общината след повече от 16 години прекъсване.

В своя анализ, Валери Сарандев подчерта, че на тези избори като цяло в страната е отчетена най-ниската избирателна активност през последните 25 години.

Данните от анализа показват, че както в национален мащаб, така и в Благоевградска област, БСП претърпя тежка загуба. От 14 общини в областта партията има само двама кмета: на Гоце Делчев – Владимир Москов и Николай Георгиев на Кресна.

„Към приключилите местни избори, БСП – Гоце Делчев подходи изключително отговорно, с пълна мобилизация, с провеждане на редица ползотворни срещи в града и селата с различни партии, съсловия, браншови и неправителствени организации, бизнеса и граждани“, каза председателят на Общинския съвет на партията Валери Сарандев.

Водещото в кампанията на социалистите бе, че след мащабното благоустрояване в града и селата през последния мандат, те имат моралното право да застанат с достойнство пред населението на общината и да искат вот на доверие за нов мандат.

Анализът на конкретните резултати в община Гоце Делчев е красноречив – в изборите за кмет на община, няма избирателна секции в цялата община, в която вотът да не е спечелен от Владимир Москов. Бюлетините в града, получени в негова подкрепа са повече отколкото тези в селата, което категорично опровергава твърденията на опонентите, че селата решават кой да бъде кмет на общината. Общият брой гласове, получени в подкрепа на Владимир Москов са 11 689, като от тях в гр. Гоце Делчев са 6650 гласа, а в селата от общината 5 039 гласа. В резултат на проведените избори и спечеленото доверие, БСП има свои кметове в Баничан и Мусомище.

По отношение на изборите за общински съветници, БСП отново е големият победител и печели във всички градски секции, в селата Мусомище, Баничан и Делчево, както и в подвижната избирателна секция. Категоричният извод, е че БСП е първа политическа сила и в изборите за общински съветници с общо 4262 гласа, от които 3426 в града и 836 в селата.

„Добрите резултати, които получихме са оценка за работата ни през годините, но и голяма отговорност, която поемаме пред нашите съграждани“, подчерта Валери Сарандев. Той благодари на всички за активната работа по време на подготовката на изборите и кампанията и отправи пожелания за успешен и ползотворен мандат на кмета на общината Владимир Москов, кметовете на селата Баничан и Мусомище – Иван Каръков и Тодор Либяховски и избраните девет общински съветници от листата на БСП.

Благодарност за подкрепата и гласуваното доверие изрази и кметът Владимир Москов, който бе категоричен, че както и досега ще продължи да работи с пълни сили за решаване на проблемите на хората. „Винаги съм отворен за диалог с жителите на общината. Мнението на всеки един от тях е важно за мен и моя екип, за да си свършим добре работата“, категоричен бе той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене