Община Сапарева баня ще продава акциите си в „Аква Трийтмънт“

photo_verybig_1425396

Продажба на акции, собственост на община Сапарева баня ще разглежда на заседанието си днес общинският съвет в курортния град.

Община Сапарева баня притежава 56 000 броя поименни акции с право на глас, с номинална стойност 100 лв. всяка една от капитала на „Аква Трийтмънт“. Съгласно Закона за приватизация и следприватизационен контрол, решение за приватизация на търговски дружества с общинско участие се приема от общинските съвети.

Продажбата на акциите, собственост на община Сапарева баня е продиктувано от затрудненото финансово положение на общината. Постъпленията от приватизация може да се разходват за придобиване и основен ремонт на дълготрайни активи, за разходи свързани с приватизационния процес, както и за погасяване на ползвани заеми за финансиране на проекти на социалната и техническа инфраструктура.

На заседание на ОбС Сапарева баня ще бъде разгледано предложението за откриване на приватизация чрез търг с явно наддаване за поименни акции с право на глас 44 800 броя всяка с номинална стойност 100 лв. или на обща стойност 4 480 000 лв.

Дали това ще се случи ще решават съветниците. Те трябва да вземат решения по още 32 точки включени в дневният ред.

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене