Къде започва ЛОТ 2 на АМ Струма?

Две седмици след като бе открит ЛОТ 2 на АМ Струма от Агенция Пътна инфраструктура все още не са поставили указателен знак, къде се намира пътния възел за включване в магистралата при Благоевград. За пътуващите по главен път Е- 79 в посока София няма табела или знак, който да ги насочва към възела, по пътя за село Зелен дол.

На околовръстния път на Благоевград задължително трябва да има указателна табела, която да насочва шофьорите към автомагистралата. При положение, че пропуснат отбивката за магазин МЕТРО, след който се намира пътния възел, следващото включване в АМ Струма е при отбивката за Кочериново, където вече има табела. Причината да няма табела АПИ обясниха, с идеята трафикът на този пътен възел да бъде по- малък, защото в момента се изграждат връзките от пътен възел „Благоевград“ с бъдещия участък от лот 3 на АМ „Струма“.

От агенцията обещаха, че до началото на следващата седмица обаче ще бъде монтирана. Лот 2 е най-дългият и най-сложният участък от построените досега от АМ „Струма“.Изградени са 42 големи съоръжения – 7 виадукта, 15 моста, 6 надлеза и 14 подлеза.Това е първият пътен обект на инженеринг, включващ проектиране и строителство. Новия магистрален участък бе открит от президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене