Нов отчаян вик на срамно разгромени политици: Искат касиране на изборите в Благоевград часове преди тържествената клетва на новите управленци

Политически партии и коалиции в Благоевград, загубили местните избори се обединиха, за да се утешат след разгрома и взеха кардинално решение, „осмислящо“ срамната им загуба. Днес в 10.30 часа те внасят жалба в ОИК с искане за касиране на местните избори, при които не с 5, не с 10, а с 58.03 процента от доверието на жителите на общината победи Атанас Камбитов.

Мотивите им в депозираната жалба не са ясни, но е факт, че ден преди официалната клетва на новоизбрания кмет и общински съветници представители на спечелилите между 5 и 10 % от гласовете на благоевгрдачани, с ясното съзнание, че действието им е поредният отчаян вик по пътя към властта на всяка цена, се събраха пред сградата на общината, за да внесат искането си до ОИК и ако е възможно да бламират клетвата на новите управленци, които жителите на община Благоевград избраха.

Действието им е категорично доказателство за приоритетите, които ги водят по пътя им към местната власт, да се пречи, да се създават проблеми, далеч от истинските за областния център.

Политиците вече всички познават, сред тях има бояджии, чието най-голямо постижение, с което се гордеят, е окепазяването на символа на Благоевград, паметникът на Димитър Благоев. Тогава червените в областния център разкритикуваха жестоко маскарата, позволил си подобен вандалски акт, днес същите тези червени го прегърнаха, за да протестират заедно срещу хората, на които гражданите гласуваха доверие и да искат касиране на вашия избор.

Пълно подценяване на вота и интелигентността на избирателя, наричаме този акт на поведение на загубилите изборите партии. В случая си позволяваме пристрастие, тъй като се нагледахме на мръсотии, удари под кръста и всевъзможни битки с нечисти методи, преживяме и загубите и победите на политиците.

Когато обаче Благоевград не може да потегли в правилната посока, именно заради подобни политически обединения и безумни искания не можем да останем равнодушни. Оказахме се прави и в това, че победителят Атанас Камбитов бе сам срещу всички и успя да ги разгроми катастрофално. Знаем, че много ги боли, но би трябвало да ги боли повече от факта, че Благоевград ги наказа с оскъдните си гласове, които им даде.

Дали ще успеят с отчаяния си крясък да спрат церемонията по заклеването на новите общински съветници и кмет на Благоевград ще решат ОИК и съда. Хипотетично: Добре е да има нови избори за местна власт, за да станем свидетели на двойно по-страшния удар, които ще им нанесе Благоевград, защото действията им се видяха……… Няма оправия!

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене