С петима заместници ще работи новоизбраният кмет на Кюстендил Огнян Атанасов

С петима заместници ще работи новоизбраният кмет на Кюстендил Огнян Атанасов, съобщи той на първата си пресконференция, която се състоя в Националния пресклуб на БТА в Кюстендил.

Петият заместник-кмет ще отговаря за европейските проекти в общината, ще има и специално подготвен екип за това, за да може общината да получи максимума по всички европейски програми. Общинският съвет ще има председател на ротационен принцип от шест месеца, като ще бъде оглавяван от представители на различните партии, представени в него. Клетвата на новоизбраните кмет и общински съветници ще бъде в петък – 10 ноември.

„Екипът ми е почти окомплектован, след встъпването ми в длъжност ще ви запозная с хората от политическия кабинет, които ще влязат в Община Кюстендил. За администрацията отново подчертавам, че не искам да се притесняват, ще разговарям с всеки един от тях“, коментира Атанасов. Той призова хората от администрацията да продължат да изпълняват служебните си задължения и да не абдикират от постовете. „Бих искал да помоля настоящото общинско ръководство да спре с маневрите и преназначаваното на хора“, каза още Атанасов.

„Първото нещо, което ще направя е да възложа изработването на подробен устройствен план за общинската индустриална зона, за да бъде обявена обществената поръчка, която беше спряла“, каза още Атанасов и допълни, че приоритет в работата му ще бъдат задачите, заложени в предизборната му кампания. „Не се отмятам от тях и ще започна да работя веднага, след като положим клетва“, посочи още той.

По отношение на разноликият Общински съвет, Атанасов каза, че има опит като общински съветник в продължение на два мандата, диалогичен е и смята, че ще наберат необходимото мнозинство в съвета.

Атанасов благодари на избирателите, които го посочиха като новия кмет на Кюстендил. Той представи общинските съветници от листата си, които от пет в миналия ОбС вече са седем, и кметовете на трите села в общината, които също получиха доверието на местните хора.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене