Денков призова за лидерска среща, надява се да се стигне до ротация с Габриел

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предизборните критики, заплахи и коментари трябвало да приключат

Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е насрочена, заяви премиерът Николай Денков, коментирайки вътрешнополитическата обстановка в страната сред проведените местни избори за кметове и общински съветници.

„Трябва да се продължи нататък. Изборите приключиха. Предизборните критики, заплахи и коментари трябва да приключат и да продължим да работим нататък“, призова премиерът, цитиран от БТА.

Денков отново посочи, че се надява да се стигне до ротация при премиерски пост, съгласно договореното между политическите сили, подкрепящи правителството, защото то има да изпълнява набелязана програма. „Дали ще стана пак премиер, зависи от това дали имаме ясно разписани приоритети“, коментира още той.

Денков коментира и искането си да освобождаването на шефа на ДАНС Пламен Тончев.

„Позициите бяха ясно казани. Изпратил съм мотивирано писмо до президента, би трябвало да е качено вече на страницата на Министерския съвет. Вътре има ясно показани законови мотиви за това защо има проблем с председателя на ДАНС. Очаквам в най-скоро време. Колкото по-бързо се реши тази тема, толкова по-добре“, каза премиерът.

„Това, което мога да направя е да спазвам закона и това правя. Отговорността за националната сигурност е в правителството и лично при мен. Надявам се президентът да разбере, че неговата позиция е незащитима в момента“, допълни Николай Денков.

Камелия Цветанова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене