Андон Тодоров от ПП „Партия на зелените“ с революционно предложение, председателят на ОбС – Благоевград да се избира на ротационен принцип

„Конструктивното предложение ще осигури гъвкаво и ефективно управление на ОбС и ще даде възможност на партиите да участват със свой представител в управлението на съвета“ – заяви Тодоров

Днес  Андон Тодоров от ПП „Партия на зелените“  внесе в ОбС  – Благоевград предложение, с което предлага да бъде изменен Правилникът за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Partia_Na_ZeleniteТодоров предлага на първото си заседание ОбС да избере от своя състав с тайно гласуване Председател на Общинския съвет на ротационен принцип, като ротацията да се извършва на всеки 6 месеца. По този начин, когато отчетът на председателя на ОбС е налице, в зависимост от постигнатите резултати, местните парламентаристи ще имат възможност да решат дали ще гласуват доверие на досегашния председател или ще изберат нов такъв.

Мотивите за предложената промяна са осигуряване гъвкавост и ефективно управление на ОбС, както и осигуряване на възможност за всички представени партии да участват със свой представител в управлението на Общински съвет.

„С въвеждането на ротационния принцип ще се осигури по-голям контрол върху изпълнението на задълженията на председателя, което е гаранция за по-голяма и значима роля на ОбС – Благоевград в обществото и прозрачност на работата на местния парламент“ – заяви Тодоров.

Конструктивното предложение ще бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС, в четвъртък – 5 ноември, когато новите общински съветници на Благоевград ще положат клетва за встъпване в длъжност.

Топ Преса припомня, че Тодоров обяви намерението си да се кандидатира за председател на ОбС. За поста претендират още досегашният председател Радослав Тасков и съветникът Христо Ковачки. ПП „Партия на зелените“ е трета политическа сила в ОбС – Благоевград с 4-ма общински съветници, след ГЕРБ и Коалиция „Заедно за Благоевград“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене