20,56 % активност на балотажа в Кресна, ОИК пита кое налага засилено присъствие на полиция и жандармерия

20,56 % е избирателната активност на провеждащия се днес балотаж в община Кресна, сочат данните на Общинската избирателна комисия до 10 часа днес.

Правото си на глас са упражнили 1050 избиратели. Най-висока е активността в село Ощава – 28,57 %, където гласоподавателите са 70 души, съобщи за ИНФОМРЕЖА секретарят на комисията Костадин Влахов.

Една жалба е постъпила до момента в ОИК-Кресна за проовеждане на предизборна агитация в деня за размисъл. В нея Емил Божинов твърди, че вчера кандидатът за кмет от МК „Обединени за Кресна“ – Николай Георгиев, е агитирал в своя полза по всички улици на Кресна и в селата Горна Брезница, Долна Градешница и Сливница.

Общинската избирателна комисия обаче остави без разглеждане жалбата поради необоснованост и липса на конкретни факти и обстоятелства около твърденията, описани в нея.

ОИК-Кресна проведе днес свое заседание и заради засиленото присъствие на полиция и жандармерия в общината по време на деня за размисъл и в изборния ден. Председателят Мария Герасимова и членовете на ОИК настояват за информация от директора на ОДМВР-Благоевград кое налага тези завишени мерки за сигурност.

Решението е изпратено още до областния управител на Благоевград и Централната избирателна комисия.

Досегашният градоначалник на Кресна Илиян Кръстев отпадна на първи тур, а битката за неговото място днес водят Николай Георгиев от МК „Обединени за Кресна“, който спечели 38,66 % от гласовете, и Атанас Махлелиев – най-младият кандидат-кмет на ГЕРБ в Югозапада, подкрепен от 31,04 % от избирателите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене