„Пирин“ и „Литекс“ не успяха да се победят в Благоевград

„Пирин“ и „Литекс“ завършиха 1:1 в мач от 14-ия кръг на А група. Домакините откриха резултата в 32-ата минута чрез Башлиев, а резервата на Литекс Йонсен изравни в 75-ата минута. Въпреки равенството трябва да се отбележи, че „Пирин“ вкара гол, макар и след сериозна грешка на вратаря на гостите от Ловеч. Това е едва третия гол за благоевградчани този сезон.

В началните минути нито един от двата тима не съумя да наложи преимущество, а головите моменти липсваха. В 7-ата минута Малинов стреля встрани. Едва в 24-ата минута домакините от „Пирин“ създадоха опасност пред вратата на Баривиера. Маркиньос се впусна добре в половината на Литекс, намери Башлиев, но вратарят на Литекс се справи. Гостите отвърнаха с опасност пред Костов, но Минчев се засуети и пропусна ситуацията.

В 32-та минута Фортуна беше на страната на „орлетата“. След като Башлиев центрира към наказателното поле на гостите, вратарят на гостите сбърка фатално, остави топката да тупне пред него и тя влезе в мрежата за 1:0.

През второто полувреме „Литекс“ тръгна да търси гол и това се случи в 75-ата минута чрез Йонсен, който влезе като резерва и матира Костов. Арсенио центрира добре топката от левия фланг, а Йонсен нахлу и от границата на вратарското поле не остави шанс на Костов. Йонсен пропусна до края на двубоя да донесе пълен успеха на тима си, но ударите му минаваха встрани от вратата.

Домакините имаха възможности чрез Маркиньос и Тошев, но това съща не стана. Последният имаше шанс в първата минута на добавеното време, когато навлезе в наказателното поле на „Литекс“, стреля, но не сполучи. 

Така двата тима взеха по една точка. Литекс вече има 24 точки, а Пирин спечели едва 5-ата си в първенството.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене