Top Presa – медия №1 в Югозапаза – продължава да помага на читателите си и да е мост между тях и институциите

В брой 40 на Топ Пресажители на кв. Струмско пойскаха думата за да се обърнат към управителя на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова.
В писмото си те описват проблем които стои неразрешен от доста време. Поне 5-6 години след авария мястото е без плочки, а се намира точно на алея през която ежедневно минават стотици хора. Майките с малки деца се претесняват, защото децата често се спъват на това място, което е точно на входа на детска площадка. Само няколко дни след нашата публикация на мястото пристигна екип на ВиК за да огледа, какво е положението и на следващата сутрин започна работа по поставянето на нова тротоарна настилка.

VIK-2Жители на квартала: “Топ Преса, благодарим ви от все сърце… Вие сте страхотна медия. За пореден път доказахте, че сте номер едно сред медиите в Югозапада. Спецялно искаме да благодарим и на инж. Росица Димитрова и на ВиК – Благоевград!”

А ето какво сподели и управителя на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова

Приятно съм изненадана, че в обектива на Вашата медия попадат не само критичните ситуации, когато има аварии и това поражда естествено недоволство на хората , но и усилията ни да възстановим авариралите участъци в нормален вид. Използвам случая да припомня, че миналата година стартирахме инициативата „ Гражданите сигнализират“ и нейната цел е точно за такива ситуации. Когато наши екипи отстранят аварията, фирми, с които дружеството има подписан договор възстановяват уличната настилка, тротоари, бордюри. Но хората трябва да знаят, че това не става на следващия ден. Има технологичен срок от около две седмици, в който авариралият участък се наблюдава , за да няма рецидив, след което се възстановява инфраструктурата.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса /от 30 Октомври до 5 Ноември 2015 г./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене