Кметът Камбитов с пет номинации в надпреварата за „Кмет на годината“, организира от Портала на българските общини Kmeta.bg

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов е номиниран в пет категории във втори етап на надпреварата „Кмет на годината”. Класацията се организира за трета поредна година от портала на българските общини Kmeta.bg, чието основно внимание е насочено към работата на 265-те общини в страната.
За да бъде максимално обективно оценяването на кметовете, в тазгодишното издание на конкурса е създадена уникална платформа – godina.kmeta.bg. На нея, в първия етап на надпреварата, гласуваха над 100 000 души. Те излъчиха и най-добрите кметове във всички 11 от 12-те категории. Категорията „Кмет на гражданите“ не преминава във втори етап, защото гласуването в нея е свободно от началото на пускането на платформата до връчването на наградите на 11 септември в хотел „Маринела“ в София.
Кметът Камбитов успешно премина във втория етап на конкурса, след високата оценка, която получи в категориите „Инвестиции и заетост”, „Ефективно управление и европроекти”, „Пълноценна жизнена среда”, „Здрави жители”, „Иновации, наука и образование”. Гласуването в новото предизвикателство започна от 14.08.2015г. В конкурса може да гласува всеки, навършил 18 години.
През тази година “Кмет на годината“ е с различен регламент за номиниране и начин на гласуване. Кметовете се оценяват за постигнатото от тях през целия им мандат – 2011 – 2015г. Освен това, всички 264 общини ще бъдат разграничени според тяхното население: „малки“ – до 20 000 души, „средни“ – между 20 000 и 50 000 души и „големи“ – над 50 000 души. Това разделение се прави с цел конкурсът да бъде максимално справедлив към всички кметове, независимо от големината на общината, която управляват.
Всеки, който желае да даде своя глас за кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, може да влезе на адрес: godina.kmeta.bg, категория „голяма община”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене