Само 9 от „старите” съветници с нов мандат в ОбС – Сандански

Без мандат в новия Общински съвет в Сандански остават за първи път от партия „Евророма”, които пет поредни избора са с по двама съветници. Не успя да се пребори за място в минипарламента и партия АБВ, която са първи път атакува местната власт със самостоятелна кандидатсъветническа листа и събра едва 360 гласа.

Партия „Зелените” регистрира отстъпление от предишните избори. Тогава те имаха един съветник, сега нито един.

Социалдемократическата партия също не премина бариерата от 681 гласа, като регистрира едва 1,27 процента, което прави около 300 гласа.

Номер едно в интегралната бюлетина се оказа препъникамък за местната коалиция „Отечествен фронт” и тя не премина прага.

Партия „Атака” регистрира дубъл, на два поредни избора не успя да спечели вота на избирателя и остава без съветник.

Независимият съветник Емил Терзийски на тези избори претъпя провал и не успя да влезе в местната власт. На предишните избори като независим той спечели около 1000 гласа, колкото и БСП.

Преференциалният вот остави зад борда водачите на листи и тези, които са на второ и трето място. От предишния Общински съвет мястото си запазиха 9 от 29-те съветници – Явор Аргиров, д-р Звездан Гацев, д-р Георги Синански, д-р Георги Панчев, Николай Шаламандов, Светльо Иванов, Панчо Панчев, Живко Иванов и Андон Ризов. 5-има медици заемат местата на 5-има педагози в новия Общински съвет.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене