Народният представител Георги Динев: Скъпи приятели, искрено се надявам в най-скоро време Петрич да се поздрави с един нов, модерен и европейски околовръстен път…

След дълги и многократни срещи с отговорните институции в държавата /в случая МРРБ и АПИ/, съм щастлив да споделя с Вас, че сме на финалната права с модернизирането и асфалтирането на няколкото важни улици, през които преминава тежкотоварния трафик от ГКПП Иленден и ГКПП Кулата към ГКПП Златарево и Република Северна Македония. А именно:
➡️ Улица „Елтепе“
➡️ Улица „Солунска“
➡️ Улица „Места“
➡️ Улица „Цар Симеон“
✅ Проектът обхваща пълно реконструиране на кръстовището на улица „Елтепе“ с улица „Рокфелер“. Там ще бъде разширено самото кръстовище с още една лента, ще бъде изградена нова, модерна светофарна уредба. Това е изключително важно кръстовище, имайки предвид, че там се намират Гробищния парк и Домът на покойника.
✅ Асфалтиране и маркировка на цялата улица „Елтепе“.
✅ Асфалтиране и маркировка на улица „Солунска“.
✅ Реконструкция и разширяване с още една лента на кръговото кръстовище в началото на входния булевард – улица „Солунска“ и улица „Никола Парапанов“.
✅ Подмяна асфалтовата настилка на улица „Места“ в участъка от улица „Серска“ до бензиностанция „Круиз“.
✅ Благоустрояване и асфалтиране на улица „Цар Симеон“. За улица „Цар Симеон“ има вече подсигурено финансиране с Постановление на Министерски съвет и е въпрос на седмици там да започнат строително-монтажните дейности.
✅ Разширяване и нова светофарна уредба на кръстовището между улиците „Цар Симеон“ и „Рокфелер“.
Всичко това ще даде възможност Петрич да има един нов и модерен околовръстен път, през който да преминава тежкотоварния трафик.
📍 Като предистория бих добавил, че още преди години имаше идея за обходен път около града ни. Имаше поет отговорен ангажимент от страна на Държавата за неговото изграждане. Още в началото и аз, и г-н Бръчков, получихме многобройни писма и жалби от наши съграждани, имотите на които попадаха в обхвата на този нов път. По този начин много от тях нямаше да могат да ползват своята собственост. Именно водени от защита интересите на жителите на общината, ние приехме идеята, отново с помощта на Държавата, да бъде реконструиран съществуващия и към момента обходен път, включващ изброените по-горе улици.
Вече се предприемат необходимите законови действия, като Общински съвет Петрич взе решение за прехвърляне собствеността на две от посочените улици от Публична общинска собственост в Публична държавна собственост. Тази седмица очаквам същото да се случи и с останалите две улици.
Скъпи приятели, искрено се надявам в най-скоро време този проект да получи реализация и Петрич да се поздрави с един нов, модерен и европейски околовръстен път.
 Бъдете здрави и се пазете

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене