Сл. Бинев: Чомбе се оттегли от голямата политика, но оставаме приятели

Слави Бинев

Гръцките представители  в Европарламента обещаха подкрепа за спиране на проекта за изграждане на депо за битови отпадъци в разложкото село Баня върху 270 декара, това каза пред struma.bg  евродепутатът Слави Бинев, който в момента е член на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/.

Както знаете, в момента председателството на ЕС е гръцко и имат възможност да въздействат. В разговори с техни представители те подкрепиха моето искане за стопиране на проекта, тъй като били притеснени, че отточните води от депото попадат в река Места, а оттам се вливат в Бяло море на гръцка територия, обясни Бинев.

Редно е и да се потърси отговорност от хората, които стартираха проекта, като бившия кмет на Разлог и настоящ народен представител от ГЕРБ Любен Татарски, каза Бинев. На въпрос на struma.bg дали още са съпартийци с петричкия бизнесмен Иван Кочев-Чомбе, с когото основаха заедно ГОРД и участваха с формацията на последните парламентарни избори, Бинев отговори: Както знаете, аз съм вече в НФСБ, г-н Кочев се върна в бизнеса си и се оттегли от голямата политика, това си е негово решение и разбиране за нещата. С него обаче си оставаме приятели, нищо не ни разделя.

Бинев даде и положителна оценка на явлението АБВ на бившия президент Георги Първанов. В левицата има хора, които искат да има положително развитие на партията и е тяхно право да се опитат да го направят. А и сегашните леви търпят критика, особено за т.нар. „златен пръст“ /на Волен Сидеров, бел.ред./ и  странната им пасивност при оценка на неговите действия, каза Слави Бинев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене