В две нови модерни открити спортни площадки ще тренират възпитаниците на Неврокопска професионална гимназия „ Д.талев“

              Две нови  модерни открити спортни площадки  вече са част от екстериора на Неврокопска професионална гимназия „ Д.Талев“. Те бяха тържествено открити днес / 22 октомври/ с водосвет и в присъствието на официални гости –  г-н Георги Андонов – депутат от 43 Народно събрание, г-н Ивайло Златанов – началник на регионалния инспекторат по образование – гр. Благоевград, директори на основни и средни училища от Гоце Делчев и региона.

        Спортните съоръжения  са реализирани по инвестиционна програма на Министерството на образованието за 2015г. на стойност  120 523лв.  В проекта се включва  преасфалтиране на мултифункционална площадка с две баскетболни игрища и мултифункционална площадка за футбол и волейбол с изкуствена настилка тип „трева“.

            По време на официалната церемония по откриването поздравителни речи произнесоха депутатът Георги Андонов, който изрази надеждата тъкмо на тези спортни обекти да развият талант младежи, а защо не оттук да тръгне и следващият Димитър Бербатов. В същия дух бе изказването на началника на РИО Благоевград – г-н Златанов, който пожела много спортна слава на възпитаниците на НПГ.

         Директорът на училището – г-жа Мария Георгиева – посочи, че спортната база действително е имала нужда от обновяване и днешното събитие е първа крачка към това. Тя изрази очакването си, че на тези спортни площадки ще се кове подготовката на бъдещи изявени спортисти и оттук ще дойдат много медали и купи за училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене