Премиерът Борисов в Благоевград: Отварянето на ЛОТ 2 ще окаже благоприятен ефект на туризма в целия регион

Отварянето на ЛОТ 2 на АМ „Струма” ще окаже благоприятен ефект върху Рилския манастир и ще подпомогне на туризма в Банско,Разлог и Гоце Делчев. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, по време на официалното отриване на ЛОТ 2 на пътен възел „Благоевград“ днес.

„Първо трябва да благодарим на Бог, защото без него нищо не може да се направи. Нашето е само Божа работа. Благодарение на него и фондове се пускат и се строи. Дай Боже така да ни върви държавата”, каза още премиерът Борисов.

Премиерът благодари на Неврокопския митрополит Серафим, игуменът на Рилския манастир – епископ Евлогий и Браницкия епископ Григорий, които отслужиха водосвет за здраве и безаварийно пътуване по магистралата.

„Имах много скъпи пътници – президент и министри. Като гледам магистралата каква е гладка и няма наклони, изкушава за по-бързо каране. Така, че дано молитвите ви да бъдат чути от всички”, посочи Борисов.

Накрая премиерът се пошегува, че за първи път се открива магистрала с хирургически ножици, визирайки министъра на здравеопазването Петър Москов.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене