Президентът Плевнелиев: Магистрала „Струма“ означава повече туристи, повече инвестиции, повече работни места в региона

„Днес над 80 000 жители на община Благоевград ликуват. Те ликуват защото тяхната мечта за магистрална връзка се сбъдна и те знаят, че тази магистрала отваря нова страница и разкрива потенциала на Благоевград за повече туризъм, повече инвестиции и повече икономика“. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на официалната церемония по откриването на ЛОТ 2 от АМ „Струма“ край Благоевград днес. Той допълни, че градът тепърва ще се развива като туристически, образователен, културен център тепърва ще се развива.

„Над 350 000 жители на област Благоевград също се радват, защото по АМ „Струма“ ще идват повече туристи, повече инвестиции, повече работни места. Днес се радват и тези българи които пътуват до Гърция ежегодно, защото те ще пътуват по сигурно и по удобно. Днес всички българи имат възможност да благодарят и да се радват, защото „Струма“ е стратегически приоритет, защото тя е напредък, който всички ние можем да усетим и да ползваме безаварийно“, каза още президентът Плевнелиев.

 

Държавният глава се обърна и към благоевградчани с думите:

„Скъпи благоевградчани, аз съм един от вас и си спомням много добре как още в началото на прехода – вече 25 години, министър след министър идваха в Благоевград и кой от тях не ви обеща „Струма“? Колко пъти чухме – ще го направим по програма ФАР, друг каза – ще го направим за олимпиадата в Атина, следващият каза – ще го направим по програма ИСПА. Още по-следващият дойде и каза – ще се забавим леко,  но година след олимпиадата в Атина….

Нека не забравяме какво сме чули, нека не забравяме какъв беше подхода, какво се говореше и какво се случва днес“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене