ЕКИПЪТ НА ВЛАДИМИР МОСКОВ ПРОДЪЛЖАВА С ОБНОВЯВАНЕТО НА УЧЕБНАТА БАЗА В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

С много въпроси и конкретни отговори протече срещата на кандидата за кмет Владимир Москов и кандидатите за общински съветници  с учителите и представителите на културата в община Гоце Делчев.

obrazovanie2

Образованието и културата винаги са били сред приоритетите на Владимир Москов и неговия екип. През изминалия мандат изцяло бяха обновени сградите на ПМГ „Яне Сандански“ и Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, училищата в Брезница и Корница, детските градини „Детелина“, „Брезичка“, „Джани Родари“ и „Снежанка“, както и сградата на Общинския исторически  музей. По трансграничните програми с Македония и Гърция и Националния доверителен фонд, са заложени ремонти на детските градини „Слънце“ и „Радост“, както и на детските градини в Мусомище и Корница. Детско заведение ще бъде построено и в с. Лъжница.

obrazovanie3

След като новият закон за образованието създава проблем с квалификацията на учителите, Владимир Москов и екипът му са готови с два варианта за решаване на тази трудност – осигуряване на финанси, чрез Програмата за развитие на човешките ресурси или чрез създаване на фонд за квалификация на местни педагози, подобно на този за здравните кадри.

Добре мотивирано предложение от страна на ръководството на Първо ОУ  е необходимо за желанието им да получат старата сграда на бившия пансион до Съдебната палата, а решението за това ще е на новия Общински съвет, обясни Владимир Москов.

В края на срещата представителите на образованието и културата пожелаха успех на кандидата за кмет и неговия екип, убедени че започнатото в тези области трябва да продължи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене