Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин се сдоби с втора присъда, обзавел детска стая в дома си с общински пари

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин се сдоби с втора присъда за злоупотреба с общински средства.

На него беше наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок.

Обвинението на Катин е за това, че той си е позволил да обзаведе с общински пари детска стая в дома си. Присъдата беше постановена от Дупнишкия районен съд за престъпление по член 201 от Наказателния кодекс.

Бившият градоначалник е признат за виновен в това, че на 14.09.2006 г. в град Кочериново, обл. Кюстендил, в качеството му на длъжностно лице – кмет на Община Кочериново, е присвоил общински пари в размер на 984 лева. Средствата били използвани за изработването и монтирането на обзавеждане за детска стая в дома му.

Освен наложената присъда, бившият градоначалник е лишен да заема държавна и обществена длъжност за срок от 2 години, както и да заплати на Общината сумата от 984,20 лв. ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на деянието. Присъдата  може да се  обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Костадин Катин вече изтърпява друга четиригодишна присъда в затворническото общежитие в Самораново, отново за злоупотреби.

Наказанието му беше наложено за съставянето на документи с неистинско съдържание, с които е разрешил да се отсекат 21 тополи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене