Облачно, но топло за февруари

облачно

Днес ще има разкъсана облачност, значителна над западната половина от страната, а по-късно през деня и над източната. Преди обяд в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има и мъгли. В Източна България и северно от планините ще духа до умерен югозападен вятър. В Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад – до умерен и с него дневните температури по поречието на Дунав ще се повишат. Максимални температури, предимно между 16° и 21°, в София около 17°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 19°, а минималната 1°, за Банско 19°/4°, Разлог 19°/5°, Дупница 17°/3°, Кюстендил 18°/-1°, Перник 18°/5°, Гоце Делчев 20°/4°, Сандански 21°/9° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 19°, а минималните до 2°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане в сутрешните часове е средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите от Западна България предимно значителна. Без валежи. Ще духа умерен западен, по най-високите части и силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана – предимно висока, с тенденция да се увеличи до края на деня. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури от 13° по северното до 19° – 20° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6° – 7°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене